Κασσελάκης στην ΠΓ: Θα πάμε ενωτικά γιατί η κοινωνία αγκομαχά – Σε ήρεμο κλίμα η συνεδρίαση, παρά τις διαφωνίες των 7

«Ήταν μια παρά πολύ παραγωγική και ευγενική συνεδρίαση. Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να την πείσουμε» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ:

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Οι 7 που καταψήφισαν την εισήγηση Κασσελάκη

«Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα. Είμαι στη διάθεσή σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι» είχε πει νωρίτερα, επαναλαμβάνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμος για κοινοβουλευτικές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως η διαδικασία έγινε σε «γόνιμο και παραγωγικό κλίμα» με «ήπιες τοποθετήσεις» από όλους.

Πληροφορίες από μέλη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ανέφεραν πως επτά μέλη (Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούσης και Συμεωνίδου) καταψήφισαν την εισήγηση που παρουσιάστηκε από τη γραμματέα του κόμματος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως τα συγκεκριμένα στελέχη εξέφρασαν τη διαφωνία τους σε κάποια μέρη του κειμένου (πχ αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, επικοινωνιακή διαχείριση της αναστολής της κυκλοφοριας της Αυγής, κλπ) και δεν ήθελαν να δώσουν έγκριση.

Η Ράνια Σβίγκου κάλεσε όσους διαφώνησαν να στείλουν τις παρατηρήσεις τους, ώστε να πάει το τελικό κείμενο στην Κεντρική Επιτροπή.

Για το αρχικό κείμενο της εισήγησης πατήστε εδώ.

Στη συνεδρίαση έγινε και αναλυτική παρουσίαση των οικονομικών του κόμματος από τον οικονομικό διευθυντή, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Οι επόμενες μέρες

Και την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με θέμα τα οργανωτικά του κόμματος, ενώ αναμένεται να γίνει ακόμα μία συνεδρίαση μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει και στις αρχές Σεπτεμβρίου για να ετοιμάσει την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα οδηγήσει στο Καταστατικό Συνέδριο (στόχος να γίνει στα τέλη Σεπτέμβρη).

Επίσης, συγκροτείται επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί τις καταστατικές αλλαγές ενόψει του Συνεδρίου. Αυτή θα αποτελείται από τους Αλεξιάδη, Τζάκρη, Κορμά, Δούρου, Σκορίνη, Μ. Κουβέλη, Βουλγαράκη, Καλαματιανό, Πούλου, Ρεπούση, Μπουρνού, Μαντζουράνη, Κούβελα, Ζαχαριάδη, Ρήγα, Σουλελέ, Παναγιώτου (Παν-Παν), Κασιμάτη, Ξενογιαννακοπούλου, Γκοτσόπουλο, Παναγιώτοπουλο, Καφαντάρη και Μπελώνη.

Πηγή: Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί