Η παραίτηση του Γρηγόρη Πασπάτη και άλλων γιατρών “σφραγίδα” στη φθίνουσα πορεία του Βενιζελείου…

Ασφαλώς και είναι σοβαρό πλήγμα όχι μόνο για το Βενιζέλειο αλλά για το δημόσιο σύστημα Υγείας, συνολικά, η παραίτηση του διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Γρηγόρη Πασπάτη. Ο κ. Πασπάτης έχει δηλώσει στο νοσοκομείο ότι θα αποχωρήσει τον Αύγουστο. Την κλινική και την ειδικότητά του την υπηρέτησε στο Βενιζέλειο για περίπου 30 χρόνια, ακούραστα, παραμένοντας καθημερινά μέχρι και το βράδυ στο πόστο του για να ολοκληρώσει τις ιατρικές πράξεις.

Θυμίζουμε ότι υπήρξε για 9 χρόνια (2014-2023) πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου και παλιότερα πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Φυσικά η παραίτησή του έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς ο ίδιος είναι στέλεχος της ΝΔ, πρώτος επιλαχών βουλευτής Ηρακλείου και το 2019 και στις εκλογές του 2023. Και παρότι γνωστός νεοδημοκράτης δε μάσησε ποτέ τα λόγια του για το σύστημα υγείας, για το Βενιζέλειο και τα προβλήματα.

Αν συνυπολογίσουμε και σειρά άλλων αποχωρήσεων, όπως του διευθυντή της ΜΕΘ, Ανέστη Κιούλπαλη, αλλά και του συνεργάτη του κ. Πασπάτη, Μ. Βάρδα (η πληροφορία είναι ότι θα αποχωρήσουν μαζί), και πολλών ακόμα άλλων βλέπουμε το νοσοκομείο στην ουσία να οδηγείται σε μια μη αναστρέψιμη φθορά… Με ευθύνη φυσικά της κυβέρνησης, ευθύνη που ο ίδιος ο κ. Πασπάτης ουδέποτε απέφυγε να αποδώσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί