Ανδρουλάκης: «Με εμένα το ΠΑΣΟΚ άλλαξε πίστα»!

«Με εμένα το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει πίστα», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Mega, λίγα 24ωρα μετά από την ανακοίνωση της διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

«Υπήρχαν ζητήματα επικοινωνιακής αδυναμίας, αλλά το θέμα είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα», ανέφερε στο ξεκίνημα της συνέντευξής του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Κάποιες φορές όπως στην επιστολική ψήφο δεν φάνηκε καθαρά η θέση μας. Αλλά αυτά είναι επί μέρους θέματα. Το θέμα είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Στα πανεπιστήμια είχαμε μια πολύ καλή θέση για το μέλλον της χώρας. Εγώ έχω μια αντίληψη: Δεν μπορεί ο λαός να πληρώνει τεράστιο κόστος για την υγεία του, για την παιδεία του, για τη στέγασή του. Πρέπει το κράτος να εγγυάται. Το κράτος είναι εγγυητής, ελέγχει την αγορά, μειώνει τις τιμές, αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια. Εδώ έχουμε ένα κράτος που δεν λειτουργεί. Όφειλα να είμαι με την πλευρά των πολλών Ελλήνων», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ήταν ασύμμετρη η αντίδραση των στελεχών σε σχέση με το αποτέλεσμα, η αντίδραση εσωτερικών στελεχών δημιούργησε εσωτερικό θέμα για μένα. Αντί να έχουμε αντιπολιτευτικό ρόλο, είχαμε εσωτερική εσωστρέφεια. Οφειλα ως πρόεδρος να αντιμετωπίσω το θέμα με καθαρές λύσεις», σημείωσε ακόμη.

Ανδρουλάκης: «Ανέλαβα το ΠΑΣΟΚ στο 8%, σήμερα είναι στο 13%»
Κάνοντας μια αποτίμηση του έργου του ως πρόεδρος του κόμματος, υποστήριξε ότι: «Είμαι πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ δύο χρόνια. Με αντιμετωπίζετε λες και είμαι πολλά χρόνια και έχουμε αστοχίες. Ανέλαβα το ΠΑΣΟΚ στο 8%, σήμερα είναι στο 13%. ΄Έχει ρυθμίσει τα χρέη του. Έχει οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ πήρε δύο περιφέρειες και πολλούς δήμους. Με εμένα το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει πίστα.

Ερωτώμενος σχετικά με τους υπόλοιπους υποψήφιους προέδρους του κόμματος, σημείωσε: «Όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν για τις αποφάσεις, τις προτάσεις και τις ενέργειές τους. Δεν θέλω μια πασαρέλα υποψηφιοτήτων. Αξία έχει να προτείνουν πράγματα, να γίνουμε πιο χρήσιμοι για το λαό. Δεν έχω ακούσει κριτική για τις θέσεις και τις προτάσεις μου. Εγώ θέλω μια διαδικασία που θα εκφραστούν προτάσεις, θέσεις και κριτική. Να ακούσουμε μια κριτική. Τι τους διαφοροποιεί από τις προτάσεις μου. Θα αξιολογηθεί ποιος κάνει πασαρέλα και ποιος όχι».

Σε ερώτηση σχετικά με τον Χάρη Δούκα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν για τις προτάσεις τους. Αξία έχει να προτείνουν πράγματα και πώς θα γίνουμε χρήσιμοι για τον λαό. Θέλω μία διαδικασία όπου θα εκφραστούν προτάσεις και θέσεις. Και να ακούσω κριτική για το τι τους διαφοροποιεί από αυτές τις προτάσεις. Δεν θέλω πασαρέλα.

»Έχω χρέος να περιφρουρήσω αυτήν τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Να ολοκληρωθεί με ενότητα και προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Θα μας κρίνουν οι πολίτες. Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση. Αυτό που γίνεται τρεις εβδομάδες τώρα, απαξιώνει τις θυσίες και τους κόπους χιλιάδων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που στάθηκαν στα δύσκολα.

»Θα μιλήσω πολιτικά. Αν κάποιος σε αυτήν τη διαδρομή των δύο ετών, έχει συγκεκριμένες διαφωνίες, θα το αξιολογήσουν οι πολίτες. Ο Αντόνιο Κόστα ήταν πολλά χρόνια δήμαρχος στη Λισαβόνα και έφυγε από τη δημαρχία πριν κατέβει στις εκλογές για υποψήφιος πρωθυπουργός. Η κάθε υποψηφιότητα θα αξιολογηθεί».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί