Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βιάννο – Εκκενώθηκε προληπτικά το Κατωφύγι- Παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης και στη Γόρτυνα (φωτο)

Μάχη με τη φωτιά έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από ξηράς όσο και από αέρος, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον ορεινό οικισμό του Κατωφυγίου.

Νωρίτερα έσβησε η φωτιά και στους Αγίους Δέκα. Τόσο στη Βιάννο όσο και στη Γόρτυνα παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Δείτε:

Νέος συναγερμός για φωτιά, αυτή τη φορά στη Βιάννο -Στάλθηκε 112 – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μεσαρά

Δύο ελικόπτερα επιχείρησαν από αέρος, ενώ ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν με πολλά πυροσβεστικά αυτοκίνητα και πολλούς άνδρες.

Όπως μας είπαν πυροσβέστες που παίρνουν μέρος στην κατάσβεση ” αποτράπηκε έγκαιρα η καταστροφή οικιών”.

Στη μάχη η Πολιτική Προστασία του Δήμου

Στην περιοχή βρέθηκαν και άνθρωποι του Δήμου Βιάννου, όπως ο Δήμαρχος, Παύλος Μπαριτάκης και αντιδήμαρχοι. Όπως μας μετέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου, Καρτσάκης Θεόδωρος, οι δυνατές ριπές του αέρα δυσκόλεψαν το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης, όμως με την έγκαιρη επέμβαση τους, όλα πήγαν καλά.

Τέλος καλό, όλα καλά

Περίπου στις 20:30 η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο δίνοντας τέλος στην αγωνία των κατοίκων για την πορεία της. Αξιοσημείωτο είναι πως το χωριό εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ σύντομα θα γίνει ο απολογισμός της καμμένης έκτασης

Φωτογραφίες: Καρτσάκης Θεόδωρος

πηγή: viannitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί