Ένοπλη επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στο Βελιγράδι – Νεκρός ο δράστης, τραυματίας αστυνομικός

Επίθεση με βαλίστρα πραγματοποίησε ένας άνδρας έξω από τον πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά αστυνομικός φύλακας του κτηρίου. Ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας να χαρακτηρίζει την ενέργεια τρομοκρατική με πιθανά ισλαμιστικά κίνητρα.

Η επίθεση έγινε γύρω στις 11 το πρωί. Άνδρας χτύπησε με βαλίστρα τον αστυνομικό έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, τραυματίζοντάς τον στον λαιμό. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας, Ούλβιτσα Ντάτσιτς, αστυνομικός, ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα, πυροβόλησε εναντίον του δράστη της επίθεσης με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

AP Photo/Marko Drobnjakovic

Ο Ούλβιτσα Νάτσιτς χαρακτήρισε το συμβάν «τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά του σερβικού κράτους», ενώ υποστήριξε ότι η επίθεση συνδέεται με «πολλούς ανθρώπους που θεωρούνταν από καιρό ύποπτοι για διασυνδέσεις με το κίνημα Ουαχαμπί», δηλαδή το υπερσυντηρητικό Ισλάμ που κυριαρχεί στη Σαουδική Αραβία.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ο δράστης είναι ό «Μίλος Ζούγιοβιτς, 25 ετών, προσήλυτος από την πόλη Μλαντένοβατς, φέρει το θρησκευτικό όνομα Σαλαχούντιν και πρόσφατα μετακόμισε για να ζήσει στην πόλη Νόβι Πάζαρ». Στο Νόβι Πάζαρ και γενικότερα στην περιφέρεια του Σαντζάκ η πλειονότητα του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξάγει έρευνες και στην πόλη καταγωγής του δράστη, αλλά και στον τόπο κατοικίας του για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται περισσότερα άτομα στην τρομοκρατική επίθεση, όπως της χαρακτηρίζουν οι σερβικές αρχές.

Έπειτα από την επίθεση πραγματοποιήθηκαν πολλές προσαγωγές, ενώ έχει αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στη σερβική πρωτεύουσα.

Ο τραυματίας αστυνομικός έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί