Διεθνής μουσική συνάντηση στο Ηράκλειο

Διεθνής μουσική συνάντηση φιλοξενεί το Ηράκλειο την Κυριακή 30 Ιουνίου, στην οποία θα συμμετέχει και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου θα εμφανιστεί η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΜΕΤ), τη MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Delaware των Η.Π.Α.

Αύριο, Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 12:30, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Γωγώ Μηλάκη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη και τους Μαέστρους Δημήτρη Χανδράκη και James Allen Anderson.

Υπενθυμίζεται ότι με την συναυλία στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», ολοκληρώνεται μια μοναδική καλλιτεχνική συνάντηση νέων και ταλαντούχων μουσικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Delaware. Μαζί, οι τέσσερις ορχήστρες δημιούργησαν μια νέα συμφωνική ορχήστρα με περισσότερους από 100 μουσικούς, με σολίστ την εξαιρετική βιρτουόζο του βιολιού Irmina Trynkos, προσφέροντας στο κοινό μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Το μουσικό ραντεβού περιλάμβανε τρεις συναυλίες, οι οποίες ξεκίνησαν από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τρίτη 25 Ιουνίου, συνεχίστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Η παράσταση στο Ηράκλειο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί