Εισαγγελική παρέμβαση για μαζική δηλητηρίαση παιδιών σε κατασκήνωση

Εισαγγελική προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες πως 100 παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν από κατασκήνωση της Αττικής με συμπτώματα δηλητηρίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα παιδιά νοσηλεύεται.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διαπιστωθεί εάν διαπράχθηκαν αδικήματα σωματικών βλαβών από αμέλεια ή της δηλητηρίασης τροφίμων που προορίζονται για χρήση από το κοινό από αμέλεια κατά συρροή.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης διαψεύδουν ότι υπήρξε δηλητηρίαση των παιδιών και μιλούν για ιογενή γαστρεντερίτιδα. Υποστηρίζουν επίσης ότι η ιογενής γαστρεντερίτιδας πιθανώς μεταδόθηκε στο επισκεπτήριο του Σαββάτου.

Όπως λένε, έστειλαν για χημική ανάλυση δείγματα από το φαγητό που κατανάλωσαν την Κυριακή το βράδυ τα παιδιά και από το νερό στις εγκαταστάσεις αλλά δεν προκύπτει τροφική δηλητηρίαση.

Ωστόσο κάποιοι γονείς εκφράζουν αμφιβολίες και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους δηλητηρίαση, είτε από το φαγητό είτε από το νερό, καταγγέλλοντας ότι το νερό είχε πολύ άσχημη μυρωδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί