Ο “Φιλικός Καπιταλισμός των κολλητών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ” ή τι πρέπει να μεταρρυθμίσει ο Κασσελάκης στη χώρα

Του Γιώργου Δημητρίου

ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΝΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ. 

Σε μία χώρα όπου έχει ιδιωτικοποιηθεί ο ήλιος, ο αέρας σε φίλους του Μητσοτάκη, σε  σημείο που απαγορεύεται για τον οποιονδήποτε νοικοκύρη να εγκαταστήσει αυτοτελές  σύστημα παραγωγής και φύλαξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ακόμα και στο σπίτι του, έχει κόμματα πουτα στελέχη  τους νοιάζουν μόνον οι καρέκλες.

Σε μία χώρα που αντί να είναι ελκυστική σε στελέχη και παραγωγικές ξένες επενδύσεις  (εργοστάσια κλπ), επί δεκαετίες υπάρχει σχέδιο τεχνητού διωγμού τους από μια παρασιτική  πολιτική και οικονομική ελίτ, με σκοπό να καταλάβει και να διατηρήσει το κράτος υπό εκμετάλλευση και πτώχευση. 

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ  ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ 

Εκτός του Κασσελάκη πρός το παρόν, τα κόμματα αριστερά και δεξιά ξανά-εκφράζουν  άκρατο λαϊκισμό, ακριβώς τον ίδιο με τον ακροδεξιό λαϊκιστή Μητσοτάκη, ακριβώς με την  ίδια αποτυχημένη προσέγγιση του χθές. Γι αυτό είδατε αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα. 

“Ο κόσμος μας τριγύρω είναι πολυμορφικός. Τα αισθητήρια όργανα και ο εγκέφαλός μας  διαμορφώνουν τον περιβάλλοντα κόσμο, εάν -αν και εξαιρετικά γρήγορο- όχι με τόσο  αλάθητο τρόπο. Η τελειότητα της πολιτικής πλάνης ή η πλάνη της πολιτικής τελειότητας;” 

Πηγή: ( Sternberg R. J, Cognitive Psychology Athens ,2012 ,΄΄Secrets of the Parthenon΄΄) (  Luckesh, M. The Project Gutemberg ebook of visual Illousions , 2011 )  

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ – Η ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ή  ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ; 

Πληκτρολογήστε “Τα έξι είδη του Καπιταλισμού – 6 Types of Capitalism” 

Ακόμα και το ΚΚΕ πιστεύει σε ένα από τα 6 είδη, αυτόν του κρατικού καπιταλισμού όπως  αυτόν της Κίνας, Β.Κορέας, Ρωσίας, κλπ. Στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία και το Πασοκ, χωρίς  ντροπή,  έχουν εγκαταστήσει έναν από τα 6 είδη, αυτό του “Φιλικού Καπιταλισμού, των  κολλητών” όπως πχ Ινδία ,Πακιστάν, Φιλιππίνες, Μεξικό, Κολομβία κλπ. 

Ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι άλλο καπιταλισμό έχουν οι ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Γαλλία κλΠ, και άλλον εμείς και η Βουλγαρία. Οι Ελληνες, κυρίως η μεσαία τάξη, έχει την εντύπωση ότι  κάναμε φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. 

Διαβάστε τα 6 είδη καπιταλισμού και κάντε μια αντιστοίχιση. Κεντροδεξιοί-Κεντροαριστεροί  και κομμουνισμένοι, ο πολιτικός μας εγκέφαλος διαμορφώνει σε πραγματικότητα τις  φαντασιώσεις μας. Ελπίδα ο Κασσελάκης, αν δεν την κάψει όπως ο Τσίπρας. 

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

Εδώ μιλάμε για τον “Φιλικό Καπιταλισμό των κολλητών και φίλων ΝΔ-ΠασοΚ” και απορώ  σε ποια βάση θα συμφωνήσει ο Κασσελάκης απλά για να βολευτούν διάφοροι Ζαχαριάδηδες, Σπίρτζηδες κλπ. Ποιός θα προτείνει τον εκσυγχρονισμό της χώρας στα δυτικά  πρότυπα; 

Ποιός θα μεταρρυθμίσει αυτό τοΝ φιλικό καπιταλισμό της διαφθοράς, σύστημα στο οποίο  ευνοούνται άτομα και επιχειρήσεις με κομματικές διασυνδέσεις που λυμαίνονται διάφορες  μορφές κρατικής βοήθειας και καταστρέφουν τον ανοιχτό ανταγωνισμό. ( Neil Irwin)

Η ανάπτυξη στη χώρα ήταν και είναι ακόμη περισσότερο απατηλή, βασισμένη σε ένα  διεφθαρμένο φιλικό καπιταλισμό (Paul Krugman, Nobel Award ). Επιχειρηματίες που δεν  αξίζουν τίποτα όταν βγουν στις ανοιχτές αγορές, αλλά βασίζονται στα κρατικά προνόμια. (Alister Heeth) 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Ένα κληρονομικό πολιτικό, οικονομικό, δικαστικό σύστημα εκλογικής εμπιστοσύνης  επιβάλλει σιωπηρούς έμμεσους φόρους, μέσω της χρεοκοπίας, των τραπεζών, των κρατικών  διασώσεων, του “φιλικού καπιταλισμού” και και του πληθωρισμού, λένε οι  Korok Roy, Forbes, (15 February 2024 ) 

Αυτά δεν βιώσατε στο χρηματιστήριο, στις τράπεζες το 2009 που μας πτώχευσαν; Το ίδιο,  έργο παίζεται τώρα, ακόμα πιο σκληρά, στην ενέργεια, στους έμμεσους φόρους, στον  πληθωρισμό των μαυραγοριτών κλπ πού συνοδεύονται από τραπεζικές και άλλες ασυλίες. 

Απληστία, ανέντιμο μάρκετινγκ σε αξίες που θα έπρεπε να καταλαμβάνουν την πρώτη  θέση στις πολιτικές ατζέντες προκειμένου να βελτιώσουν τον κοινωνικοοικονομικό  αντίκτυπο. Η κεντραριστερά, Σαμαραδες, Καραμανλήδες κα εκτός τόπου και χρόνου τροφοδοτούν το μέλλον της ακροδεξιάς με τις ΜΗ λύσεις τους.  ( Daniel Lubetzky ,Fortune ,8/August 2023 )

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί