Στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο Απόστολος Λύτρας καθώς ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών απεφάνθη ότι ο γνωστός δικηγόρος παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί μετά την κακουργηματική δίωξη για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του Απόστολου Λύτρα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μετά από μήνυση που κατέθεσε η άγρια κακοποιημένη σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Ο δικηγόρος παραδόθηκε τελικά χθες στο ΑΤ Παλλήνης και πέρασε τη νύχτα στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας, όπου μεταφέρθηκε για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα, η ανακρίτρια είχε αντικαταστήσει τους περιοριστικούς όρους, με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος τη Δευτέρα ο Απ. Λύτρας, με προσωρινή κράτηση κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του θύματος του ξυλοδαρμού μέσω του δικηγόρου της, Θέμη Σοφού καθώς το βράδυ της Τρίτης υπήρξε σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστές συγγενείς του δικηγόρου στο σπίτι του στον Γέρακα και απειλές σε βάρος της συζύγου του, η οποία διαμένει εκεί μετά την άγρια κακοποίηση της. Η δικαστική λειτουργός έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, έξω από το αστυνομικό τμήμα, πριν παραδοθεί, ο Απόστολος Λύτρας έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν. «Άκουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο» υποστήριξε.

Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί άλλο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους από εσάς να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου δεν είναι οικογενειακή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφού προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα, ο Απ. Λύτρας άσκησε σε μήνυση σε βάρος της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε η γυναίκα μετέβη στο ΑΤ Παλλήνης, καθώς όμως η κατηγορία που της αποδόθηκε είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, δεν προβλέπεται κράτηση.

Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη της πρώην συζύγου του δικηγόρου

Στο μεταξύ, αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στη δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, για το περιστατικό που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού.

Η πλευρά της μηνύτριας είπε στο δικαστήριο ότι η 37χρονη είναι βαριά τραυματισμένη, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και ότι αδυνατεί να παραστεί στην δίκη για να καταθέσει.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί