Οι άξονες μιας νέας πρότασης διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Του Γιώργου Δημητρίου

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.
Κατ’ αρχάς, για όσους δεν κατάλαβαν την κίνηση ματ Κασσελάκη: Με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ή θα αποδείκνυε τον ακροδεξιό χαρακτήρα του Μητσοτάκη ή την πολιτική του βλακεία.
Ποιός φιλελεύθερος τάχα πρωθυπουργός Ευρωπαϊκής χώρας δεν θα έδινε τη δυνατότητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπορεί να παντρευτεί τον σύντροφό του; Ηθελε να βελτιώσει την Ευρωπαική του εικόνα και έπεσε στην παγίδα.
Έχασε 13 μονάδες ο ΄΄σ-πρωκτός της Βαρδινογιάννης & Σία Κοσσιώνη Α.Ε΄΄και θα χάσει άλλες 13 εάν ο Κασσελάκης διαμορφώσει πρόταση οικονομικής διακυβέρνησης με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πρώτον, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιους τομείς της οικονομίας θα ιδιωτικοποιήσει και ποιους θα επανακρατικοποιήσει πχ την ενέργεια.
Δεύτερον να κάνει ένα νόμο για τον υγιή ανταγωνισμό σαν τον νόμο Sherman των Η.Π.Α., όπου ακόμη και η προνομιακή πληροφόρηση από κρατικούς αξιωματούχους σε επιχειρηματίες αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Ολες οι προνομίες είναι ποινικά αδικήματα, οι επιδοτήσεις, τα θαλασσοδάνεια, η ασυλία από δικαστικές διώξεις, τα σβησίματα των προστίμων, οι απλήρωτες κρατικές άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, τα χρεη Ν.Δ-Πασοκ, το πόθεν έσχες πολιτικών κλπ . Απειρες οι παράνομες προνομίες όταν δεν συνταγματοποιείς την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού
ΑΛΛΕΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Πρώτον, η αποβολή της Εκκλησίας από τα ταμεία του κράτους για περιστολή κόστους. Δεύτερον, η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και η ίδρυση ειδικού δικαστηρίου που θα κρίνει τις πιθανές απολύσεις εντός διμήνου- αντιστοίχισή τους με τους εργαζόμενους του ιδιωτικό τομέα.
Τρίτον, η ενίσχυση της Δημόσιας παιδείας όχι μόνο μέσω του προυπολογισμού αλλά από τη θεσμοθέτηση συνεργασίας Ελληνικών Πανεπιστημίων με τους Ελληνες ιδιωτικούς παρόχους ανώτατης παιδείας (κολλέγια).
Αντί τα κολλέγια να αγοράζουν εγγραφές και πτυχία φοιτητών από τα πανεπιστήμια της Βρετανίας και της Γαλλίας κλπ, 2000 ευρώ το κεφάλι κατ έτος, (και πωλούν 6000 ευρώ), να τα αγοράζουν από Ελληνικά ΑΕΙ τα οποία και θα εποπτεύουν με τους ίδιους όρους, χωρίς γραφειοκρατία με το ήδη ψηφισμένο από όλα τα κόμματα franchise των κολλεγίων με Βρετανία, Γαλλία,κλπ.
Δισεκατομμύρια κόστους θα ωφεληθεί το κράτος και οι γονείς σε έξοδα. Θα μπορούν τα Ελληνικά ΑΕΙ να ΄΄εξάγουν΄΄ και στο εξωτερικό όπως και οι πάροχοι. Τεράστιο συνάλλαγμα, πάνω από 6 δισ ευρώ ετησίως, για να επενδυθεί στην έρευνα κλπ
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ… ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Πού είναι οι παλιές καλές εποχές που που οι μέθοδοι της διαφθοράς που εγκληματικές οικονομικές οργανώσεις ανταγωνίζονταν μεταξύ τους προσπαθώντας να δωροδοκήσουν πολιτικούς;
Σήμερα η ελληνική πολιτική διαφθορά έχει γίνει μια καλά μελετημένη, οργανωμένη, συστημική, προγραμματισμένη και καθοδηγούμενη από το “επιτελικό κράτος”.
Το “επιτελικό κράτος” Μητσοτάκη, ελέω της πραγματικής εξουσίας της ΄΄Βαρδινογιάννη & Σία Κοσιώνη Α.Ε΄΄, διατηρεί την υπηρεσία “κεντρικής αναδιανομής” του πλούτου και των συναλλαγών που νομιμοποιούνται με τη βοήθεια των νομοθετών της Νέας Δημοκρατίας – Πασοκ.
Η χαρακτηριστική μορφή πολιτικών αχυρανθρώπων, η βιβλιογραφία τους ονομάζει “Strawmen”, που ελέγχονται από την πατρωνία, χρωστούν ΝΔ-Πασοκ ένα διs στις τράπεζες αλλά και με τα προσωπικά τους δάνεια και τα αληθινά πόθεν έσχες. Αυτοί και οι πάτρωνες διακινούν τη διαφθορά.
Οι πολιτικοί αχυράνθρωποι είναι οι μεσίτες της διαφθοράς μεταξύ
οικονομικών “εγκληματικών” οργανώσεων και πολιτικών που αναλαμβάνουν τον κίνδυνο για λογαριασμό των κυρίων τους. Μέσα ενημέρωσης, ενέργεια, ΑΠΕ, ολιγοπώλια κλπ, Ευρωπαϊκά πακέτα, δημόσιες συμβάσεις και ψευδοεπενδυτές αφού το ρίσκο το αναλαμβάνει το κράτος όπως και τον δανεισμο τους.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΠΛΗΡΩΝΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΕΝΟΙΚΙΑ-ΕΛΛΕΊΜΜΑΤΑ..Τα πανωπροίκια της πολιτικής διαφθοράς Μητσοτάκη…
Το ότι αυτό θα έχει τέλος αυτοάνοσο, βλέπε τράπεζες 2009, δε σημαίνει ότι ο Σύριζα δεν πρέπει να διαμορφώσει μια σύγχρονη πρόταση για την οικονομία. Με αυτή την εικόνα ποιος ακόμη πιστεύει ότι θα έρθει ξένος επενδυτής να φτιάξει εργοστάσιο; (και όχι για ομόλογα στημένα). Ποιός θα ρισκάρει την επένδυσή του για τις “κα@λες” της συμπαιγνίας;
Ο Σύριζα του Κασσελάκη, παρά τα διάφορα βαρίδια και μετά τη μετ’ εμποδίων διακυβέρνηση Τσίπρα όπως αποδείχθηκε, θα πρέπει να έχει ισχυρή, σύγχρονη, και υλοποιήσιμη αλλά κυρίως διαφοροποιημένη οικονομική πρόταση για να προσεγγίσει τη μεσαία τάξη και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί