Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το ομοφοβικό παραλήρημα Κούγια κατά Κασσελάκη

Tην παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν οι ομοφοβικές δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη.

Δείτε:

Σοκάρει ο Κούγιας με απίστευτης αθλιότητας ομοφοβική επίθεση σε Κασσελάκη

Στ. Κασσελάκης για το ομοφοβικό παραλήρημα Κούγια: “Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει”

Σε αυτό το πλαίσιο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργεία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο ζητεί να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οι δηλώσεις του κ. Κούγιας να παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο στο σκέλος που αφορά την προσβολή προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια περί «αντρικής συμπεριφοράς» του Απόστολου Λύτρα αναφορικά με τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του υπογραμμίζοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο πως «δεν υπάρχει τίποτα ‘αντρικό’ στην κακοποίηση».

«Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι», ανέφερε σε ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

KASSELAKIS_ANARTISI_ff35c.jpg

Ομοφοβική απάντηση από Κούγια

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση του Αλέξη Κούγια. «Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνώστες οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά», απάντησε ο γνωστός ποινικολόγος.

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

kasselakis_se_kougia_772e6.jpg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί