Σωκράτης Φάμελλος: Ο κεφαλικός φόρος Μητσοτάκη οδηγεί σε χιλιάδες λουκέτα

«Ο κεφαλικός φόρος Μητσοτάκη οδηγεί σε χιλιάδες λουκέτα και τους νέους επιστήμονες στη μετανάστευση» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, που βρέθηκε σήμερα στο πλευρό των επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την ευκαιρία της προσφυγής της Συντονιστικής Επιτροπής Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων για το τεκμαρτό προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος, ο Σ. Φάμελλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον «κεφαλικό φόρο επί δικαίων και αδίκων» που θα οδηγήσει σε λουκέτα πολλών μικρομεσαίων και ατομικών επιχειρήσεων, ενίσχυση του δημογραφικού προβλήματος στην περιφέρεια και, τελικά, θα κλείσει την πόρτα της προόδου για πολλούς νέους και νέες στη χώρα μας.

Η δήλωση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες που αναπτύσσουν το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και οι μικρομεσαίοι σε όλη την Ελλάδα κατά αυτού του απαράδεκτου χαρατσιού που έχει επιβληθεί με μοναδικό στόχο από την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να περιορίσει τη δραστηριότητα των μικρομεσαίων και των ατομικών επιχειρήσεων.

Είναι μία άδικη και αντισυνταγματική επιλογή. Εφαρμόζεται ένας κεφαλικός φόρος επί δικαίων και αδίκων με δικαιολογία τη φοροδιαφυγή.

Από όλες τις πληροφορίες που παίρνουμε από τους φορείς των μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών είναι δεδομένο ότι αυτό το μέτρο θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών επαγγελμάτων και επιστημονικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Είναι ένα μέτρο άδικο οικονομικά, γιατί δεν στοχεύει στα μεγάλα συμφέροντα και στα υπερκέρδη, αλλά, αντιθέτως, είναι ένα μέτρο που θα οδηγήσει σε λουκέτα αλλά και σε δημογραφικό πρόβλημα.

Ο κ. Μητσοτάκης διώχνει από τη χώρα και κλείνει την πόρτα στις νέες και νέους επιστήμονες και αυτό είναι απαράδεκτο.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί