Πολωνία-Ολλανδία 1-2 με ανατροπή στο Euro 2024

Στο Volksparkstadion του Αμβούργου αναμετρήθηκε η Ολλανδία με την Πολωνία, για την πρώτη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Euro 2024. Στο εναρκτήριο ματς του 4ου ομίλου του Euro 2024 η Ολλανδία δυσκολεύτηκε απέναντι στη μαχητική Πολωνία και, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή, αρχίζοντας με νίκη.

Πιο συγκεκριμένα οι «οράνιε», με τον Βέγκχορστ να αποδεικνύεται «χρυσή αλλαγή», καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 83′, επιβλήθηκαν με 2-1 της ομάδας του Πρόμπιερζ, κι έτσι κατέκτησαν το πολύτιμο τρίποντο.

Οι Πολωνοί στο 16′ κατάφεραν κόντρα στη ροή του αγώνα να ανοίξουν το σκορ από μία στημένη φάση.

Στη συνέχεια οι «οράνιε» πίεσαν, έχασαν 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες καταφέρνοντας εν τέλει να ισοφαρίσει στο 30′ με ωραίο σουτ του Χάκπο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Σάλαμον και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Σέζνι.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν συνέχισε να πιέζει και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 42΄, όταν ο Σίμονς πάσαρε στον Άκε, ο οποίος με τη σειρά του βρήκε τον Χάκπο, που απο πολύ καλή θέση πλάσαρε άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Ντεπάι έχασε καλή ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα των Ολλανδών, αλλά στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε, μετά από πάσα του Άκε, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πολωνία ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να ισορροπήσει το ματς σε γενικές γραμμές. Οι Πολωνοί έχασαν μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 58΄ όταν μετά από σέντρα του Ζαλέφκι ο Κίβιορ έπιασε το σουτ με τον Φερμπρούχεν να αποκρούει. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Ζιελίνσκι που δοκίμασε το σουτ με τον τερματοφύλακα των Ολλανδών να αποκρούσει εκ νέου. Οι Ολλανδοί συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα και τα κατάφεραν στο 83΄, όταν ο Βέγκχορστ, που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό, με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση από πάσα του Άκε, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Πολωνία (Πρόμπιερζ): Σέζνι – Μπέντναρεκ, Σάλαμον, Κίβιορ – Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Ρόμαντσουκ, Ζαλέφσκι – Ουρμπάνσκι, Μπούκσα, Σ. Σιμάνσκι.

Ολλανδία (Κούμαν): Φερμπρούχεν – Ντάμφρις, Ντε Βράι, Φαν Ντάικ, Άκε – Ράιντερς, Σούτεν, Φίρμαν – Σιμόνς, Ντεπάι, Χάκπο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί