Διεθνής επιστημονική διάκριση για τον Ηρακλειώτη γιατρό και ερευνητή Γιώργο Παπαδάκη στο Τορόντο του Καναδά 

Το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης (Society of Nuclear Medicine and Molecular Imaging) διεξήχθη στο Τορόντο του Καναδά.

Στο πλαίσιο του κορυφαίου διεθνούς συνεδρίου, ο Πυρηνικός Ιατρός και Κύριος Ερευνητής του ΙΤΕ κ. Γεώργιος Ζ. Παπαδάκης, MD, MPH, PhD διακρίθηκε με το βραβείο καλύτερης διεθνούς ανακοίνωσης (International Best Abstract Award).

Η ερευνητική εργασία η οποία απέσπασε τη σημαντική αυτή βράβευση εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμου, πολυ-τροπικού, ραδιοφαρμάκου για την ανιχνευση του λεμφαδένα φρουρού (sentinel lymph node detection; SLND) και αποτελεί προϊόν ερευνητικής εργασίας που υλοποιηθηκε στη Μονάδα Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης του ΙΤΕ, της οποίας ο κος Γ.Ζ. Παπαδάκης ειναι ο επιστημονικός υπεύθυνος. 

Η διάκριση είναι πραγματικά μια κορυφαία αναγνώριση, καθώς προέρχεται από τη σημαντικότερη επιστημονική εταιρεία στο πεδίο της πυρηνικής ιατρικής και της μοριακής απεικόνισης παγκοσμίως και αποτελεί τιμητική αναγνώριση τόσο για τη χώρα μας όσο και για το ΙΤΕ που κρατάει ψηλά τη σημαία της επιστημονικής αριστείας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί