Ο Αυγενάκης στη δήλωση “καρατόμησης” δεν είπε ούτε λέξη για τον Μητσοτάκη! – Αιχμές πρώην με το “αντίο”

Την πικρία τους για τις καρατομήσεις που τους επιφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζουν και εκφράζουν ανοικτά οι πρώην πλέον υπουργοί και υφυπουργοί που είδαν να βρίσκονται εκτός κυβέρνησης από τον ανασχηματισμό.

Δείτε:

Ανασχηματισμός: Aυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Ο Μητσοτάκης «έφαγε» Αυγενάκη και Σκρέκα (Βίντεο)

Η απορία δεν γιατί έφαγε τον Αυγενάκη ο Μητσοτάκης αλλά γιατί τον είχε τόσα χρόνια υπουργό!

Ο Σταύρος Κελέτσης ο οποίος ήταν μέχρι και πριν λίγες ώρες υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρει ότι βρέθηκε εκτός λόγω της απόφασής τους να μην ψηφίσει την ισότητα στον γάμο. Μάλιστα, σημειώνει ότι είχε σχετική συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Ιανουάριο, χωρίς ωστόσο να «ικανοποιήσει» την επιθυμία του πρωθυπουργού και να ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

«Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24,  γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ» σημειώνει ο Σταύρος Κελέτσης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ με ανάρτησή του στα social media αναφέρει:

«Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο. Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24,  γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ.

Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα. Εύχομαι από ψυχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στο στόχο της Ανάπτυξης και της προόδου της χώρας! Πάνω από όλους και όλα η Ελλάδα μας!»

Την πικρία του εμμέσως πλην σαφώς εξέφρασε και ο Λευτέρης Αυγενάκης με ένα κείμενο 75 λέξεων, καθώς δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις ευχές του να είναι προσεκτικά διατυπωμένες.

“Σήμερα ολοκληρώθηκε ένας κύκλος.

Θέλω να εκφράσω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλήθηκα με τους συνεργάτες μου να διαχειριστούμε προκλήσεις αλλά και ζητήματα που φάνταζαν δυσεπίλυτα.

Χάρη στην εργατικότητα όλων, την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση καταφέραμε να κάνουμε πολλές υπερβάσεις!

Από σήμερα εγκαινιάζεται ένα νέο κεφάλαιο.

Το επόμενο διάστημα που ακολουθεί είναι κρίσιμο, με πολλά πιεστικά ζητήματα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και προσωπικά στον καλό φίλο και συνάδελφο Κώστα Τσιάρα που με διαδέχεται!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί