Με εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύεται ο συγγραφέας και φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι 

Με εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Βραζιλία ο συγγραφέας και φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι όπως επιβεβαίωσε η σύζυγός του.

Ο 95χρονος, όπως αναφέρει ο Independent, διάσημος γλωσσολόγος καθηγητής και εξέχων στοχαστής είχε απομακρυνθεί από τη δημόσια σφαίρα από τον περασμένο Ιούνιο, φουντώνοντας τις φήμες περί ασθένειας του.

Παράλληλα, είχε προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι δεν είχε σχολιάσει αναφορικά με τον πόλεμο στη Γάζα καθώς συνήθιζε να υπερασπίζεται τον παλαιστινιακό αγώνα.

Μιλώντας στο Associated Press η σύζυγός του Βαλέρια Τσόμσκι δήλωσε ότι ο καθηγητής του ΜΙΤ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο στην πατρίδα της, τη Βραζιλία, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Ιούνιο.

Όταν ανάρρωσε ο καθηγητής κατά την ίδια, το ζευγάρι ταξίδεψε με ένα αεροσκάφος ασθενοφόρο και δύο νοσοκόμες από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Βραζιλία.

Η Βαλέρια Τσόμσκι επιβεβαίωσε δημοσιεύματα της βραζιλιάνικης εφημερίδας Folha de S Paulo, ότι ο σύζυγός της δυσκολεύεται να μιλήσει και ότι έχει προσβληθεί η δεξιά πλευρά του σώματός του. Είπε ότι ένας νευρολόγος, ένας λογοθεραπευτής και ένας πνευμονολόγος επισκέπτονται τον ακαδημαϊκό σε καθημερινή βάση.

Ο διάσημος διανοούμενος εξακολουθεί να παρακολουθεί τις ειδήσεις και η σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι σηκώνει το αριστερό του χέρι σε μια χειρονομία θρήνου και οργής όταν βλέπει εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα.

Η σύζυγος του Τσόμσκι, η οποία παντρεύτηκε τον καθηγητή το 2014, δήλωσε επίσης στη Folha de S Paulo ότι σκέφτεται να μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα κοντά στην παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού διάβασε ότι η διαβίωση σε ένα ηλιόλουστο μέρος μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί