Γαλλία: Καθαιρέθηκε από πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών ο Σιοτί μετά την υποστήριξη στη Λεπέν – Kλειδώθηκε για να μην τον διώξουν!

Καθαιρέθηκε ομόφωνα ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικανών (LR) στη Γαλλία, Ερίκ Σιοτί μετά το άνοιγμα που επιχείρησε να κάνει στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

«Διεξάγοντας μυστικές διαπραγματεύσεις, χωρίς να συμβουλευτεί την πολιτική μας οικογένεια και τα μέλη μας, ο Ερίκ Σιοτί ήλθε σε πλήρη αντίθεση με το καταστατικό και τη γραμμή που έχουν υιοθετήσει οι Ρεπουμπλικανοί. Η πεποίθησή μας είναι ότι η Γαλλία χρειάζεται μια ισχυρή και ανεξάρτητη φωνή», δήλωσε η Ανί Ζενεβάρ η οποία αναλαμβάνει προσωρινή επικεφαλής του κόμματος.

Νωρίτερα ο Ερίκ Σιοτί είχε κλειδώσει τα γραφεία σε μία προσπάθεια να αποκλείσει μέλη του κόμματος από τα κεντρικά των Ρεπουμπλικανών στο Παρίσι. «Πήρα αυτή την απόφαση μετά τις απειλές που δέχθηκα και τις χθεσινές αναταραχές. Πρέπει να εγγυηθώ την ασφάλεια του προσωπικού. Επιπλέον, δεν είχε προγραμματιστεί συνάντηση στα κεντρικά γραφεία σήμερα το απόγευμα» σημείωσε ο ίδιος.

Όλα αυτά την ώρα που στελέχη αναζητούσαν τεχνικό για να αλλάξουν κλειδαριές ο Σιοτί είχε παραμείνει απομονωμένος στο γραφείο του.

Μετά την καθαίρεσή του, ο Σιοτί έκανε λόγο για αντικαταστατική απόφαση και δήλωσε ότι παραμένει πρόεδρος του κόμματος.

«Η συνάντηση που διοργανώθηκε σήμερα το απόγευμα υλοποιήθηκε κατά κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού μας

Καμία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτή τη συνεδρίαση δεν έχει νομικές συνέπειες. Μπορεί να έχει ποινικές συνέπειες. Είμαι και παραμένω πρόεδρος του πολιτικού μας κόμματος, εκλεγμένος από τα μέλη!» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί