Υιός Μαρινάκη: Αντί να ζητήσει συγγνώμη για τις χυδαιότητες απέναντι στην τραγουδίστρια, απειλεί το Candiadoc!

Μάλλον στη σύγχρονη Ελλάδα της αδικίας, της αναξιοκρατίας, της “κομματικής αριστείας”. του τσαμπουκά του ισχυρού και του χρήματος, έχει χαθεί κάθε μέτρο και κάθε όριο. Πριν από μερικές μέρες αναρτήσαμε ένα βίντεο που υπάρχει στα social με πρωταγωνιστή τον Μιλτιάδη Μαρινάκη, υιό του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, να χυδαιολογεί σε βάρος της τραγουδίστριας Έλενας Φουρέιρα, ενώ εκείνη εργαζόταν στο κέντρο της. Χυδαιολογίες με πράξη και λόγια, μέχρι που της άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια κι άρχισε να τραγουδά ο ίδιος. Η ερμηνεύτρια, εμφανώς ενοχλημένη, αντέδρασε, λέγοντας ότι “εγώ εδώ εργάζομαι”. Και στη συνέχεια αποχώρησε από το πάλκο.

Δείτε:

Αρχικά, από την πλευρά υιού Μαρινάκη, μέσω “τρίτων”, γίναμε αποδέκτες ικεσιών να διαγραφεί η ανάρτηση. Φυσικά αρνηθήκαμε. Να αλλάξει ο τίτλος και να πάει πιο “μαλακά” τον υιό. Φυσικά αρνηθήκαμε και “αντιπροτείναμε” να ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη από τη γυναίκα που πρόσβαλλε. Πράξη που θα έδειχνε γενναιότητα, τουλάχιστον. Κι εμείς θα τη δημοσιεύαμε, φυσικά. Τρίτη “εναλλακτική” που δεχτήκαμε, να μην το προβάλλουμε στην πρώτη γραμμή! Μα αυτό ήδη είχε δεκάδες χιλιάδες αναγνώσεις, όπως μπορούσαμε να δούμε, άρα δεν ήταν πλέον δικό μας. Η επόμενη φάση ήταν η… ψιλοφοβέρα και τα υπονοούμενα! Και τώρα, από τα παρακάλια και στη συνέχεια τον τσαμπουκά, φτάσαμε να μας στείλει ο υιός Μαρινάκης εξώδικο, απαιτώντας να διαγράψουμε αμέσως την ανάρτηση γιατί είναι “παράνομη” καθώς επρόκειτο για “ιδιωτική στιγμή”! Και η ανάρτηση – προσέξτε, όχι τα όσα κάνει, αλλά η ανάρτηση- του προκαλεί μεγάλη ζημία! Δηλαδή, πρόκειται για “παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων” και των “ιδιωτικών του στιγμών”, όπως γράφει ο δικηγόρος του. “Σκοπός δε της δημοσιοποίησής του είναι η διαστρέβλωση των γεγονότων, η αλλοίωση της δημόσιας εικόνας μου, η δυσφήμησή μου και η προσβολή της προσωπικότητάς μου”, ισχυρίζεται!

Φυσικά δημοσιεύουμε την εξώδικη δήλωση και προφανώς δεν διαγράφουμε την ανάρτηση που δεν λέει κάτι που είναι ψέμα, δεν περιγράφει αναλήθειες, ούτε μπήκε φυσικά στο σπίτι και το σαλόνι του κ. Μαρινάκη.

Ας τον συμβουλέψει ο δικηγόρος του να ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη, αντί να απειλεί χαρακτηρίζοντας “παράνομη συμπεριφορά” την ανάρτηση κι όχι τις χυδαιότητές του, και θα δει ότι όλα καλύτερα θα είναι…

Η εξώδικη δήλωση

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

& ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Μιλτιάδη Μαρινάκητου Ευαγγέλου και της Αθανασίας, κατοίκου Πειραιώς, επί της οδού Ιάσωνος, αρ. 3.

ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου, αρμοδίου εκπροσώπου του ιστοτόπου www.candiadoc.gr

            Την Τρίτη 04 Ιουνίου 2024 διοργανώθηκε από την ναυτιλιακή εταιρεία «Capital Ship Management Corp.» εορταστική εκδήλωση στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2024 στον χώρο εκδηλώσεων «Island».

            H εκδήλωση ήταν ιδιωτική, αφ’ ης στιγμής η είσοδος επιτρέπετο αυστηρά σε όσους κατείχαν ονομαστική πρόσκληση. Στην εν λόγω ηλεκτρονική πρόσκληση ανεγράφετο δε ρητώς ότι:

«Your invitation to this event is strictly personal and non-transferable.

Under current data protection legislation, you are reminded that you are not allowed to take photographs or videos of other participants in the event nor publish such material on social media or any medium without their prior specific consent.» ήτοι ότι:

Η πρόσκλησή σας σε αυτή την εκδήλωση είναι αυστηρά προσωπική και δεν μεταβιβάζεται.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, σας υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται να λάβετε φωτογραφίες ή βίντεο άλλων συμμετεχόντων στην εκδήλωση ούτε να δημοσιεύσετε τέτοιο υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς την προηγούμενη ειδική συγκατάθεσή τους.

Η παραπάνω έλλειψη συγκατάθεσης για τη λήψη και διάδοση φωτογραφικού και βιντεληπτικού υλικού επισημάνθηκε, άλλωστε, ρητώς και προφορικά με σχετική ανακοίνωση στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης.

Εκ των ανωτέρω αποδεικνύεται ότι στην αυστηρά προσωπική και πλήρως εξατομικευμένη πρόσκληση για την εν λόγω ιδιωτική εκδήλωση υπήρχε ρητή αναφορά στον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και στην απαγόρευση λήψης και δημοσίευσης φωτογραφικού ή βιντεοληπτικού υλικού ελλείψει προηγούμενης ρητής, ειδικής συγκατάθεσης των συμμετεχόντων.

Πλην όμως, κατά παράβαση του Νόμου 4624/2019 ελήφθη παρανόμως, ήτοι χωρίς την συγκατάθεση και συναίνεσή μου φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό που με απεικονίζει κατά τη συμμετοχή μου στην ως άνω αμιγώς ιδιωτική εκδήλωση. Το εν λόγω παρανόμως ληφθέν φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό αναρτήθηκε στον ιστότοπό σας.

Εξάλλου το προαναφερόμενο βιντεοληπτικό υλικό  είναι αποσπασματικό και ως εκ τούτου δεν αποδίδει το αληθές πλαίσιο όσων πραγματικά συνέβησαν. Σκοπός δε της δημοσιοποίησής του είναι η διαστρέβλωση των γεγονότων, η αλλοίωση της δημόσιας εικόνας μου, η δυσφήμησή μου και η προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Επειδή σας γνωρίζεται ότι η ανωτέρω λήψη και διάδοση φωτογραφικού και βιντεοληπτικού υλικού είναι παράνομη, συνιστώντας παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (ν. 4624/2019) και ότι η περαιτέρω χρήση, μετάδοση, διάδοση, κοινολόγηση, διαβίβαση αυτού συνιστά, επίσης, παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μου και συνεπώς προσβολή της προσωπικότητάς μου κατ’ άρθρο 57 Α.Κ.

Επειδή εναντιώνομαι στην εξακολούθηση επεξεργασίας και χρήσης των προσωπικών δεδομένων μου που ελήφθησαν παρανόμως και περιλαμβάνονται στο αναρτημένο επίδικο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό.

Επειδή εξαιτίας της ανωτέρω παράνομης συμπεριφοράς σας μού προκαλέσατε παρανόμως και υπαιτίως ηθική βλάβη, αφού με την άνευ συγκατάθεσης ανάρτηση προσωπικών μου στιγμών διασκέδασης βλάψατε την προσωπικότητά μου, την κοινωνική και επιχειρηματική υπόστασή μου, την τιμή και την υπόληψή μου.

Επειδή η εξακολούθηση της ανάρτησης του προαναφερόμενου υλικού συνιστά διαρκή και εντεινόμενη προσβολή της προσωπικότητάς μου και δυσφήμησή μου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου

Διαμαρτύρομαι εντονότατα για την ως άνω παράνομη και υπαίτια εις βάρος μου συμπεριφορά σας.

Σας Καλώ, να αποκαταστήσετε ΑΜΕΣΑ, πλήρως και ολοσχερώς την σε βάρος μου προσβολή διαγράφοντας το προαναφερόμενο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό που αναρτήσατε στον ιστότοπό σας και παραλείποντας να την επαναλάβετε στο μέλλον με την τυχόν εκ νέου ανάρτηση αυτού.

Ειδάλλως, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθείτε με την παρούσα και δεν προβείτε άμεσα στα ανωτέρω σας Δηλώνω ότι θα προσφύγω εναντίον σας ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου για την αποκατάσταση κάθε ζημίας την οποία έχω υποστεί εξαιτίας της ανωτέρω παράνομης συμπεριφοράς σας, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Πειραιάς, 11 Ιουνίου 2024

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ιωάννης Θ. Ηρειώτης

Δικηγόρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί