Και ως ηττημένος, το ίδιο αλαζόνας, είρωνας, απαξιωτικός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν κατάλαβε τίποτα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καθώς επιμένει στην ίδια στρατηγική της αλαζονείας και των προσβολών κατά της ελληνικής κοινωνίας αλλά και κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Ο πρωθυπουργός, την ώρα που οι πολίτες καταγγέλλουν διαρκώς την επιχείρηση συγκάλυψης στα Τέμπηυποστήριξε ότι η τραγωδία δεν έπαιξε ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, επικαλούμενος μάλιστα «επιστημονικά δεδομένα», ενώ χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη «αδύναμο» αρχηγό.

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αν Τέμπη, υποκλοπές και θέματα δημοκρατίας έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, είπε: «Όχι, δεν τα υποτιμώ, δεν αισθάνθηκα όμως ότι ήταν καθοριστικά στην επιλογή των πολιτών. Έχω μιλήσει πολλές φορές για τα θέματα αυτά. Αλλά πάλι εγώ κάνω τη δική μου ανάγνωση, τη δική μου εκτίμηση, με την εμπειρία μου και βλέποντας φυσικά και τα επιστημονικά δεδομένα. Δεν θεωρώ ότι τα θέματα αυτά ήταν καθοριστικά».

Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι «το ένα κόμμα το οποίο, και ο ένας πολιτικός αρχηγός ο οποίος τα θέματα κράτους δικαίου τα προέταξε στην προμετωπίδα του πολιτικού του λόγου, δεν κατάφερε καν να είναι δεύτερος. Διότι το ΠΑΣΟΚ είχε έναν ξεκάθαρο στόχο απέναντι, κατά την άποψή μου, σε έναν αδύναμο και νέο τουλάχιστον -για να μην τον χαρακτηρίσω-, σε έναν νέο, άπειρο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ένα ξεκάθαρο στόχο: να είναι δεύτερος».

Την ίδια στιγμή, επισήμανε από μόνος του, χωρίς να ρωτηθεί σχετικά, ότι δεν υπάρχει πια το 41%, ενώ στην παρατήρηση του δημοσιογράφου για το ζήτημα της αλαζονείας, ανέφερε ότι είναι καιρός κάποιοι να δουν τον κόσμο από «λίγο πιο χαμηλά».

Στο ερώτημα αν «τίθεται τέλος στο ζήτημα της αλαζονείας για το οποίο κατηγορούσαν την κυβέρνηση;», επισήμανε: «Για εμένα, οριστικά. Αλλά πρέπει να το αποδείξω και έμπρακτα, όχι, νομίζω, μόνο με τη δική μου συμπεριφορά, γιατί δεν νομίζω πραγματικά ότι μπορεί εύκολα να με κατηγορήσει κάποιος. Αλλά, πάλι, θα ακούσω κάθε κριτική για αλαζονική συμπεριφορά.

Αν κάποιοι, λοιπόν, είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά -το 41% είναι πολύ ψηλά-, είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά. Δεν είναι κακό αυτό».

Ερωτηθείς αν θα γίνει άμεσα ανασχηματισμός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα συνεδριάσει με την τωρινή του σύνθεση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί