Erasmus: Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου στη Νίκαια της Γαλλίας για το Περιβάλλον και τη Βιωσιμότητα

Στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus+ 2021-27 που υλοποιεί το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, με κωδικό σχεδίου 2023-1-EL01-KA121-SCH-000133039, μετακινήθηκε η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας κυρία Κυριακή Κυδωνιέως, στη Νίκαια της Γαλλίας, από 20 έως 28 Απριλίου 2024. Η εκπαιδευτικός επιμορφώθηκε στο θέμα: “Environmental Stewardship – How to Reconnect with Nature”.

Εκτός από την εκπαιδευτικό του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, μετείχαν εκπαιδευτικοί από τη Ρουμανία, τη Σουηδία, την Ολλανδίας, τη Σλοβενία και την Πολωνία. 

Οι εκπαιδευτικοί – ερευνητές ασχολήθηκαν με θέματα βιοκαινοτομίας και σχεδίασης, με έμφαση σε αναλύσεις SWOT και SOAR. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτενή σειρά δραστηριοτήτων όπως διαλέξεις, εργαστήρια και πρακτικές ασκήσεις με στόχο την εμβάθυνση στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και του περιβάλλοντος, καθώς και την ανταλλαγή εκπαιδευτικών πρακτικών. Συζητήθηκαν θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η περιβαλλοντική διαχείριση, η αειφορία και ο βιο-σχεδιασμός. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μέρη πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, όπως στο Maison De l’Environnement Nice και σε σχολεία, τόσο στη Νίκαια όσο και στις γύρω περιοχές. 

Με αυτήν την εμπειρία, η εκπαιδευτικός μας επέστρεψε ενδυναμωμένη με νέες γνώσεις και ιδέες, έτοιμη να τις μοιραστεί με τους συνεργάτες και τους μαθητές της, προωθώντας έτσι το βιο-σχεδιασμό και την αειφορία στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί