Το “μήνυμα” βρε…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Πέρασαν και οι ευρωεκλογές όπου μετά τις προεκλογικές κενολογίες για να μην πω μπουρδολογίες, τώρα έχουμε τις μετεκλογικές ανοησίες, τεκμήριο πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, αφού πραγματικά κάποιοι από εμάς νιώθουμε ότι στην πολιτική σκηνή της χώρας βρίσκονται … «εξωγήινοι»!

Λοιπόν το μετεκλογικό «μόττο» είναι το «μήνυμα»! ελήφθη, δεν ελήφθη; Παραδόθηκε, δεν παραδόθηκε; Κατανοήθηκε, δεν κατανοήθηκε; Η κοτσάνα, της κοτσάνας, ω, κοτσάνα!

Το κυβερνητικό κόμμα δια στόματος πρωθυπουργού και στη συνέχεια όλοι οι ψιττακοί του  εννόησαν ότι το «μήνυμα» είναι να πάνε –λέει- …γρηγορότερα(!!!)

Πιο γρήγορα η διάλυση του ΕΣΥ, πιο γρήγορα οι παρακολουθήσεις, πιο γρήγορα οι συγκαλύψεις (αν και στα Τέμπη μια χαρά γρήγορα έγιναν όλα), πιο γρήγορα οι διαρροές προσωπικών δεδομένων, πιο γρήγορα οι αυξήσεις στα βασικά είδη, την ενέργεια, πιο γρήγορα να περάσουμε τη Βουλγαρία ως οι φτωχότεροι της Ευρώπης, πιο γρήγορα να στέλνουμε όπλα στον Ζελένσκι κλπ, κλπ!

Το άλλο «μήνυμα» είναι η αποχή, που την αποδίδουν ότι δεν κρινόταν η κυβερνητική σταθερότητα οπότε σου λένε οι πολίτες: «έχουμε που έχουμε κυβερνησάρα, δεν πάμε για κανένα μπάνιο;»

Δεν περνά καν από το μυαλό τους ότι τους σιχάθηκε η ψυχή τους, ότι μεγάλο μέρος των πολιτών είναι παντελώς αηδιασμένοι από την «δημοκρατία» της προπαγάνδας, των επικοινωνιολόγων, των επιχειρηματικών λόμπι, των γιάπηδων και των τραπεζιτών!

Η αντιπολίτευση βεβαίως-βεβαίως πήραν κι αυτή το μήνυμα! Ότι βολεύει τον καθένα, αν και το βασικό μήνυμα που έπρεπε να πάρουν δεν πήραν! Ότι διαιρεμένος σε είκοσι κόμματα ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν μπορεί για την ώρα να δημιουργήσει έναν πόλο απέναντι στον κυβερνητικό κυνισμό. Το … «αισιόδοξο» μήνυμα ότι από 25 μονάδες διαφορά το μειώσαμε σε … 13 προφανώς είναι εντελώς έωλο, ή το μήνυμα του Ανδρουλάκη ότι πήραμε δυο νομούς, αλλά είμαστε σταθερά τρίτοι με διαλυμένο τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα πρέπει να το επανεξετάσει.

Ξεκάθαροι νικητές σίγουρα Βελόπουλος και ΚΚΕ, όπου αν μη τι άλλο είδαν τα ποσοστά τους να διπλασιάζονται, ενώ η Νέα Αριστερά με τους έντεκα βουλευτές (!!!) είδε την πλάτη ακόμα και του ΜΕΡΑ25 που δεν κατέβαινε με αξιώσεις στις εκλογές!

Τα περί «φωνής (ακροδεξιάς) λογικής» της Λατινοπούλου σημείο των καιρών και απότοκο όλων όσων τους εξέθρεψαν μαζί με κάποιους … Μπογδάνους (βλ. ΝΔ).

Γενικά τα «μηνύματα» πήγαν και ήρθαν, παντελώς  άσχετα με την ουσία της πραγματικότητας που ζούμε. Οι άνθρωποι θα φλυαρήσουν όσο μπορούν για κάποιες ημέρες, θα αμολύσουν τα κομματικά μαντρόσκυλα για αναλύσεις και οι νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές –τηλεπερσόνες κυρίως- ετοιμάζονται για τη γαλαντόμο θητεία τους στην Ευρώπη της Ούρσουλα και του Ντράγκι…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί