Σύμη: «Λύγισε» ο εικονολήπτης της ΕΡΤ που εντόπισε νεκρό τον παρουσιαστή του BBC – «Λυπάμαι που τον βρήκα εγώ νεκρό» (Βίντεο)

«Λύγισε» μιλώντας στο Sky News, ο εικονολήπτης της ΕΡΤ, Αντώνης Μυστιλόγλου, αφού χάρη στα πλάνα που κατέγραψε εντοπίστηκε η σορός του άτυχου 67χρονου παρουσιαστή του BBC, Dr. Michael Mosley, σε βραχώδη περιοχή στη Σύμη.

Δείτε: Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC

Ο κάμεραμαν μαζί με δημοσιογράφους και τον Δήμαρχο Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, είχαν μπει σε βάρκες για να τραβήξουν πλάνα από τα σημεία των ερευνών.

Όταν επέστρεψαν στην στεριά, έκαναν μεγέθυνση στα πλάνα και είδαν τον 67χρονο πεσμένο, πίσω από ένα φράχτη, κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Ο κ. Μυστιλόγλου, εμφανώς συγκινημένος, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι, «λυπάμαι που ήμουν εγώ που τον βρήκα νεκρό». Την ίδια στιγμή, ερωτώμενος από την δημοσιογράφο για το αν θα ήθελε να πει κάτι στην οικογένεια απάντησε ότι, «μακάρι να είχαμε καλύτερα νέα».

Συγκεκριμένα, περιγράφοντας όλη τη διαδρομή που έκαναν με τη βάρκα, αλλά και τι ακολούθησε, ο κ. Μυστιλόγλου είπε, «καθόμασταν σε ένα καφέ, όλοι οι ρεπόρτερ και αποφασίσαμε να πάμε με σκάφος για να τραβήξουμε κάποια πλάνα από τις ομάδες έρευνας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είδαμε κάτι στα βράχια, κάτι σαν ομπρέλα. Έκανα zoom και close up, φτάσαμε στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και παρατήρησα έξω από τον φράχτη, κάτι μαύρο. Έκανα zoom όσο πήγαινε, είμασταν περίπου 300 μέτρα μακριά. Είδα κάτι αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Το είπα στον δήμαρχο και πήγαμε πιο κοντά, στα 200 μέτρα.

Επιστρέψαμε στο καφέ, και είδαμε καθαρά έναν άντρα, ξαπλωμένο με τα χέρια πάνω στην κοιλιά. Φορούσε και ρολόι, ήταν ίδια με την περιγραφή του αγνοούμενου».

«Ήταν πεσμένος ανάσκελα στα βράχια»

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Αριστείδη Μιαούλη, που ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που επέβαινε στην βάρκα, «ο άνθρωπος φαινόταν ότι έπεσε ανάσκελα».

Χαρακτηριστικά, όπως μετέφερε ο κ. Μιαούλης, «όταν ελέγχαμε το υλικό για να το στείλουμε, ο κάμεραμαν παρατήρησε ότι κάτι έλαμπε στα πλάνα του και κατάλαβα ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που αναζητούνταν. Ήταν σε ύπτια θέση, το κεφάλι ακουμπισμένο σε πέτρα και το χέρι του το είχε στο στήθος, γι’ αυτό και γυάλιζε το ρολόι. Οι πρώτες μας πληροφορίες αναφέρουν είτε ο άνδρας είχε κάποιο καρδιακό πρόβλημα πριν πέσει, είτε αφού έπεσε προκλήθηκε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί