Ασέβεια κυβέρνησης και ΝΔ για τα θύματα στα Τέμπη: Αρνήθηκαν την παρουσία τους στη συνέντευξη Τύπου

Αλέξανδρος Αυλωνίτης από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Η ΝΔ επιδεικτικά απούσα (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις και δείχνει την ασέβεια και την αδιαφορία της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη αλλά και απέναντι στην αλήθεια. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας, όπου η Μαρία Καρυστιανού είχε μία συγκλονιστική ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν επιδεικτικά απών.

Δείτε:

Συγκλονίζει η Μαρία Καρυστιανού: Κύριε Μητσοτάκη έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η καρέκλα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ ήταν άδεια, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα που έδωσαν το «παρών». Η απουσία σχολιάστηκε έντονα, με τη Μαρία Καρυστιανού να αναφέρει:

«Ο πρωθυπουργός απουσιάζει σήμερα και από αυτή τη σημαντική μέρα για τις αρχές της δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπως απουσίαζε και από την ολομέλεια της Βουλής και σε άλλα σημαντικά για τη χώρα μας θέματα. Σίγουρο είναι μόνο το πρόσωπο της αδιαφορίας, όχι απέναντι σε ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στη χώρα με κρατική συμμετοχή και ευθύνη αλλά και απέναντι σε 1,5 εκατ. πολιτών».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, την οποία συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θεόδωρος Μαντάς, έγινε γνωστό πως η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων, θα συντονίσει πρωτοβουλία που θα εισηγηθεί την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός κατά την ομιλία του, επεσήμανε ότι το δικηγορικό σώμα, δια των Δικηγορικών Συλλόγων, συμμετέχει στη δίκη για το έγκλημα των Τεμπών, παριστάμενο προς υποστήριξη της κατηγορίας και στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, θα υποστηρίξει ενεργά το αίτημα τόσο των συγγενών των θυμάτων όσο και των 1,5 εκατομμυρίων συμπολιτών μας για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών αλλά και για την ψήφιση του αναγκαίου εκτελεστικού νόμου, που θα καταστήσει εφαρμοστέα την συνταγματική διάταξη για τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία (73 παρ. 6 Σ).

Ως Τομεάρχης Δικαιοσύνης, ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης εκπροσώπησε σήμερα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Τέμπη 28-2-2023» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στηρίζοντας το αίτημα 1,5 εκ. πολιτών για τροποποίηση της νομοθεσίας για τη ποινική ευθύνη του πρωθυπουργού, των Υπουργών και των βουλευτών.

Ουσιαστικές τοποθετήσεις έκαναν επίσης η αντιπρόεδρος του ΣτΕ επι τιμή ΣτΕ, Μαρία Καραμανώφ και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ Νίκος Παπασπύρου.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαστε ως κόμμα, δήλωσε στην ομιλία του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης ο οποίος εκπροσώπησε τον Στέφανο Κασσελάκη. «Το έχουμε στις δεσμεύσεις μας, στην καθημερινότητά μας. Ο Πρόεδρος κ. Κασσελάκης το φέρνει στο δημόσιο διάλογο σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπου πραγματοποιεί ομιλίες. Δεν ξεχνάμε το έγκλημα των Τεμπών. Αυτή τη δέσμευση μεταφέρω στην σημερινή εκδήλωση. Κι επιπλέον ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί θέμα τιμής να αναδειχθούν όλες οι πτυχές της προσπάθειας συγκάλυψης του εγκλήματος και να αποκαλυφθούν όλοι οι υπεύθυνοι».

Και συνέχισε: «Όσοι συμμετείχαμε ως μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής βγήκαμε λαβωμένοι από αυτή τη διαδικασία. Είμαστε θερμοί υπέρμαχοι της τροποποίησης της νομοθεσίας και του Συντάγματος που προσδιορίζουν τη ποινική ευθύνη υπουργών και βουλευτών. Όλοι πρέπει να δικάζονται από τον φυσικό τους δικαστή, όπως όλοι οι πολίτες. Καμία ασυλία. Βάσει αυτού επεξεργαζόμαστε την πρόταση που θα καταθέσουμε, η οποία κινείται σε τρεις κατευθύνσεις: Σε αλλαγές στις διατάξεις των νόμων περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικής ασυλίας αφενός αλλά και σε περαιτέρω τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής και φυσικά για την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Υπήρξε δηκτικός για τους πολιτικούς που προσπαθούν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη από την τραγωδία που βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων, προσποιούμενοι και προσποιούμενες τους «μόνους μαχητικούς υπερασπιστές», χαρακτηρίζοντας «χολερικές αυτές τις συμπεριφορές που πρέπει να σταματήσουν». Και κατέληξε: «Είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε ενεργά το αίτημα των 1,5 εκατ. πολιτών. Είμαστε μαζί σας σταθερά, εξαρχής και μέχρι την τελική δικαίωση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί