Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους απεργούς εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία (Βίντεο)

Σε 24ωρη απεργία από τις 6 π.μ. της Κυριακής 2 Ιούνη έχουν προχωρήσει οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης, μετά από κάλεσμα του Σωματείου του «Ο Ερμής», απαιτώντας την υπογραφή ΣΣΕ.

Όπως αναφέρει το σωματείο σε ανακοίνωσή του, μετά από άκαρπες διαπραγματεύσεις 7 μηνών με τους εργοδοτικούς συλλόγους «έχει φτάσει ο “κόμπος στο χτένι”, δεν μπορούμε να ζούμε άλλο στην ανασφάλεια διεκδικώντας τα αυτονόητα!!! Μισθούς αξιοπρέπειας!!! Το νησί μας αποτελεί έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς της χώρας με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν το νησί.»

Στο πλαίσιο της απεργίας, οι οδηγοί προχώρησαν σε συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το πρωί της Κυριακής και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Μανόλης Συντυχάκης και η Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των οδηγών, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να υπογραφεί ΣΣΕ καθώς η τουριστική ανάπτυξη και τα κέρδη των επιχειρηματιών του κλάδου είναι τεράστια.

Από την πλευρά τους οι οδηγοί ευχαρίστησαν το ΚΚΕ, που ήταν το πρώτο κόμμα που ανέδειξε τα προβλήματα και τα αιτήματά τους στη Βουλή.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται και συνδικάτα του Ηρακλείου, όπως η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών και το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στην εμπορική επιχείρηση The Mart.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την μεθοδευμένη προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία, ωθώντας οδηγούς να δουλέψουν εξαντλητικά ωράρια, καθώς και το γεγονός ότι η Τροχαία Ηρακλειου δεν κάνει ελέγχους.

Ο Μ. Συντυχάκης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα στην Έφη Κουλάρα, αξιωματικό υπηρεσίας της Τροχαίας Ηρακλείου καθώς, στον υποδιοικητή της αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και στον κ. Κανακούδη, διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου, και ζήτησε κλιμάκιο της Τροχαίας να έρθει άμεσα στον αεροδρόμιο και να προβεί σε εκτεταμένους ελέγχους στους οδηγούς προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η απάντηση του κ. Κανακούδη ήταν ότι δεν συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει παρουσία της τροχαίας για να μη δημιουργούνται εντάσεις. Ο Μ. Συντυχάκης αντέτεινε ότι αυτή η στάση αντικειμενικά δίνει αέρα στα πανιά των πρακτόρων τουριστικών λεωφορείων να λειτουργούν ασύδοτα θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων και επέμεινε στην ανάγκη άμεσα να μεταβεί κλιμάκιο της Τροχαίας στο αεροδρόμιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί