Μαζική συγκέντρωση του Γιάννη Κουράκη

­Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με τη μαζική συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Γιάννη Κουράκη, το βράδυ της Πέμπτης (30/05), στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Τίτου.
 Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ προλόγιζαν με πολύ θερμά λόγια ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης. Ιδιαίτερα θερμός όμως ήταν ο χαιρετισμός που απέστειλε στον Γιάννη Κουράκη ο δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης  «Αυτοδιοίκηση Τώρα» κ. Χάρης Δούκας.

 Συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου στη συγκέντρωσή, ο Γιάννης Κουράκης ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του για την μαζική παρουσία και την διαχρονικής τους υποστήριξη και την εμπιστοσύνη. «Δεν την ξέχασα ούτε θα την ξεχάσω ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τίμησα και θα τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη με κάθε μου πράξη, με κάθε μου λέξη, αυτό έκανα πάντα, αυτό θα κάνω και τώρα, πάντα δίπλα σας, πάντα μαζί!».
 Εξηγώντας στη συνέχεια το λόγο που αποφάσισε να δηλώσει «παρών» στο κάλεσμα για τις Ευρωεκλογές  είπε πως «η προσφορά στον τόπο σου δεν έχει ούτε όρια, ούτε ημερομηνία λήξης! Όποιος θέλει να προσφέρει δεν μετράει χρόνο, ούτε κούραση, ούτε στεναχώριες, ούτε δυσκολίες. Αλλά κάθε φορά που το καθήκον και η πολιτική του οικογένεια τον καλούν, δηλώνει παρών στην πρώτη γραμμή»«Έτσι προσπάθησα να πορευτώ πάντα και όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε καλά ότι δεν μου αρέσουν τα λόγια, μου αρέσουν τα έργα», τόνισε ο Γιάννης Κουράκης.
 Στην συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε την σημασία των επικείμενων εκλογών, υποστηρίζοντας πως « Πρέπει να μπολιάσουμε ξανά την Ευρώπη με το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Ζακ Ντελόρ και του Φρανσουά Μιτεράν, που έβαλαν στις ράγες την Ευρώπη των λαών, της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και όχι την Ευρώπη της λιτότητας που επέβαλαν οι συντηρητικές πολιτικές και ιδεοληψίες».
 Καταχειροκροτούμενος από το συγκεντρωμένο πλήθος συνέχισε: «Μόνο το Κίνημά μας, μπορεί να δώσει ξανά ελπίδα, στον ελληνικό λαό. Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις 9 Ιουνίου η χώρα βλέπει με αισιοδοξία την επόμενη  μέρα και αποκτά ξανά ελπίδα! Η κοινωνία μπορεί να ανασάνει ξανά». Κάνοντας μια αναδρομή στα επιτεύγματα και την πορεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουράκης ανέφερε πως «αλλάξαμε για πάντα τη μοίρα της Ελλάδας, την μοίρα όλου του ελληνικού λαού, με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ τον Ανδρέα Παπανδρέου και όλες τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Περάσαμε και μια περίοδο κρίσης στο Κίνημα, μείναμε όρθιοι χάρη σε μία γενναία γυναίκα που την πιο κρίσιμη στιγμή,  μας κράτησε ενωμένους. Και τώρα είμαστε και πάλι έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στη χώρα με τη νέα πνοή ανανέωσης και αλλαγής του Νίκου Ανδρουλάκη!».
Εν συνεχεία, σταχυολογώντας ορισμένα από τα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες, υποστήριξε πως «δεν είναι μονόδρομος η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, η εγκατάλειψη της υπαίθρου, η απουσία του κοινωνικού κράτους, η εργασιακή αυθαιρεσία και ο πλούτος των λίγων σε βάρος των πολλών».
 Σε εκείνο το σημείο ο κ. Κουράκης « κοιτώντας σας στα μάτια», όπως είπε χαρακτηριστικά, τους συγκεντρωμένους χαρακτήρισε τον εαυτό του «στρατιώτη του ΠΑΣΟΚ» και ζήτησε «να σταυρώσουν ελεύθερα στις Ευρωεκλογές, αρκεί το ψηφοδέλτιο να είναι ΠΑΣΟΚ».
 «Έχουμε ψηφοδέλτιο γεμάτο από πολύ καλές υποψηφιότητες», σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Μόνο έτσι προοδεύουμε ως χώρα, μόνο έτσι ολοκληρωνόμαστε ως άνθρωποι και ως κοινωνία. Έτσι έμαθα και έτσι με έμαθαν».
 «Κι αν πιστεύετε ότι η εμπειρία, η γνώση και η αποτελεσματικότητα είναι και κρίσιμα και χρήσιμα στοιχεία για έναν ευρωβουλευτή, διεκδικώ έναν από τους 4 σταυρούς της εμπιστοσύνης σας, για να παλέψω και από το ευρωπαϊκό μετερίζι για τα πράγματα που πάντα με πάθιαζαν, με συγκινούσαν, με κινητοποιούσαν και στα οποία έχω αφιερώσει τη ζωή μου», είπε ο Γιάννης Κουράκης απαριθμώντας στη συνέχεια « την Περιφερειακή Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και Αποκέντρωση, μία Κοινή Αγροτική Πολιτική, την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μια Ευρώπη και μια Ελλάδα φιλικές προς τις νέες και τους νέους».
 Περιγράφοντας το λόγο της παρουσίας του στην Πολιτική, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ « το να στηρίζω τη Δημοκρατία, να αγωνίζομαι για την κοινωνική δικαιοσύνη και την κατάργηση των ανισοτήτων παντού στην κοινωνία είναι ο λόγος της παρουσίας μου στην πολιτική».
 «Έτσι πορεύτηκα πάντα, γι’ αυτά θέλω να αγωνιστώ με την δική σας ψήφο και από το ευρωκοινοβούλιο!», δήλωσε ο Γιάννης Κουράκης, για να καταλήξει εν μέσω επευφημιών από τους πολίτες που γέμισαν την πλατεία Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο.­
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι: 
Η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ  ΚΙΝΑΛ κα ΒΑΤΣΙΝΑ ΕΛΕΝΗ
Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κος Παρασύρης Φραγκίσκος
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Αρναουτάκης Σταύρος
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Καλοκαιρινός Αλέξης
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Πρόεδρος της Περιφερειακή Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης κος Γιώργης Χ. Μαρινάκης
Ο Δήμαρχος Μαλεβυζίου Αντιπρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης κος Μενέλαος Μποκέας
Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κος Κεγκέρογλου Βασίλης
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κος Δοξαστάκης Ζαχαρίας
Ο Δήμαρχος Βιάννου κος Μπαριτάκης Παύλος
Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κος Κλάδος Γεώργιος
Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου κος Βοριάς Στέλιος
Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηρακλείου κος Αλιφεριάκης Μανόλης
Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου κος Γλάκας Ευάγγελος
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κος Κουμαντάκης Μανόλης
Ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕΝΗ κος Λεκάκη Μπάμπης
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κος Ταβερναράκης Γιώργος
Οι Αντιπερειφερειάρχες Κρήτης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α 
Επίσης παρευρέθηκαν:
Πρώην ΒουλευτέςΠρώην Αυτοδιοίκητικοί Α και Β Βαθμού κ.α. 
Δείτε εικόνες από την εκδήλωση




­

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί