Έχασε 2 αδερφές και ξαδέρφη στα Τέμπη, πήγε να μιλήσει στον Μητσοτάκη, εκείνος την απαξίωσε και η φρουρά του την τραμπούκισε… (βίντεο)

Ένα βίντεο από τοπικό σάιτ της Κέρκυρας αποτυπώνει καρέ καρέ την ντροπιαστική στιγμή που η φρουρά του Κυριάκου Μητσοτάκη τραμπουκίζει την κόρη του Νίκου Πλακιά, την κοπέλα που έχασε τις δίδυμες αδερφές της στα Τέμπη.

Δείτε:

Εικόνες ντροπής σε ομιλία Μητσοτάκη– Πήραν σηκωτούς νέους που ζητούσαν δικαιοσύνη για τα Τέμπη (βίντεο)

Η φοιτήτρια που σπουδάζει στην Κέρκυρα, ετοιμάζεται να φορέσει ένα λευκό μπλουζάκι που γράφει «Θώμη, Χρύσα, Αναστασία Πλακιά 20 ετών» (σ.σ. οι αδερφές και η ξαδέρφη της που σκοτώθηκαν στα Τέμπη) για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για το έγκλημα στα Τέμπη. Οι άνδρες της φρουράς του πρωθυπουργού την κοιτάζουν, ενώ ένας από αυτούς φαίνεται να μιλάει σε ενδοεπικοινωνία, ενημερώνοντας σχετικά και περιμένοντας εντολές. Η εντολή βίαιης απομάκρυνσης για να μην ακουστεί η λέξη «Τέμπη» δίνεται και πριν περάσουν μερικά δευτερόλεπτα, αρχίζουν να την απωθούν και να την τραμπουκίζουν.

«Αυτό είναι που ψηφίζετε;» φωνάζει η κόρη του Νίκου Πλακιά προς το κομματικό ακροατήριο, ενώ στο «αυτό είναι δημοκρατία;» που είπε άλλη φοιτήτρια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε προκλητικά: «Κοιτάξτε να δείτε, κυρία μου. Αν θέλετε να έρθετε εδώ και να κάνετε φασαρία, είναι δικαίωμα σας. Αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να μιλήσω σε αυτούς οι οποίοι ήρθαν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα -σας άκουσα, σας απάντησα- δημοκρατία και το άλλο. Δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ. Να το μάθετε αυτό».

Και οι οπαδοί του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα…

Ο Νίκος Πλακιάς με ανάρτησή του στα social media, έκανε δημόσιο κάλεσμα για να δοθούν πληροφορίες για τα πρόσωπα που βιαιοπράγησαν σε βάρος της κόρης του. «Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές της και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες της προσωπικής φρουράς σας» σημείωσε, ζητώντας εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό. Μάλιστα δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες που φαίνονται τα χτυπήματα που δέχτηκε η κόρη του.

Ο Νίκος Πλακιάς τόνισε ότι η κόρη του που σπουδάζει στην Κέρκυρα, πήγε στην προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού «μαζί με φίλους της και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να προκαλέσουν κανέναν (τι να προκαλέσουν 7 φοιτητές, 4 αγόρια και 3 κορίτσια μέσα σε δεκάδες ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και αστυνομικούς) να ακούσουν τον πρωθυπουργό και αν γινότανε η κόρη μου ήθελε αν μπορούσε να κάνει κάποια ερώτηση όπως κάνανε όλοι οι παρευρισκόμενοι».

Βέβαια, όπως σημείωσε ο Νίκος Πλακιάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν απάντησε και ούτε καν έδωσε σημασία.

Μόλις όμως είδανε τις μπλούζες που φορούσαν τα παιδιά τα απομακρύνανε βίαια με μπροστάρη αυτόν στην φωτογραφία ο οποίος τράβηξε βίαια και προπηλάκισε τα παιδιά διώχνοντας τα με πολύ άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας σωματική και λεκτική βία πάνω τους όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω .

Θα ήθελα κύριε πρωθυπουργέ να πάρετε θέση άμεσα και να οδηγήσετε τα άτομα αυτά εκεί που πρέπει και είναι η θέση τους.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για δημοκρατία και να λέτε ότι απεχθάνεστε την βία, τον φασισμό, και τους τραμπούκους και να έχετε στην φρουρά σας τους χειρότερους του είδους τους.

Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές της και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες της προσωπικής φρουράς σας» σημειώνει και ζητά τα στοιχεία του ατόμου που φέρεται να επιτέθηκε στην κόρη του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί