Το Συμπόσιο Πολιτισμού για την επέτειο τη Μάχης της Κρήτης

Ο πολιτισμικός φορέας << Συμπόσιο Πολιτισμού>>, χαιρετίζει την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης που συγκλόνισε την Ανθρωπότητα  σε παγκόσμιο επίπεδο και κατέδειξε πως ο σιδερόφραχτος φασισμός θα ηττηθεί από τους λαούς, με τους Κρητικούς και τον Ελληνικό λαό συνολικότερα να υπενθυμίζουν πως η Ελευθερία  αποτελεί το κορυφαίο πολιτισμικό αγαθό.

Η θυσία των Κρητικών που δίδαξαν τον άφωνο πλανήτη τι σημαίνει παλλαϊκή άμυνα με την συμμετοχή των γυναικών, των γερόντων και των παιδιών ακόμα , σηκώνοντας μία Ομηρική καταιγίδα  συλλογικής μνήμης με βάση τις απελευθερωτικές οικουμενικές αξίες  , είναι εκρηκτικά επίκαιρες.

Τότε πέθανε ο Φασισμός και νίκησε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

Τώρα που ξανασηκώνει κεφάλι ο φασισμός με τα νεοναζιστικά και Ακροδεξιά κινήματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ  απειλώντας την Δημοκρατία , με τις πλάτες του μεταμοντέρνου και του νεοφιλελευθερισμού, πρέπει να τονώσουμε την συλλογική μνήμη της Αλήθειας και της Αντίστασης.

Άλλωστε η Μάχη της Κρήτης , υπήρξε η βάση της μεγαλειώδους Εθνικής Αντίστασης με πρωτοπόρο το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, το οποίο λειτούργησε με μορφές Άμεσης Δημοκρατίας και Αντιπροσωπευτικής, μοναδικό στον κόσμο μέσα σε συνθήκες ναζιστικής Κατοχής, εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η Μάχη της Κρήτης είναι καθημερινή μάχη φωτός  εναντίον του σκότους για κάθε σκεπτόμενο πολίτη για τις οικουμενικές αξίες που διακυβεύονται σήμερα και αποτελούν σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας θεμέλια της Δημοκρατίας των λαών.

Υπάρχει ανάγκη να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πόλεμοι στον πλανήτη που κινδυνεύει οικολογικά, στην Ουκρανία, στην Γάζα κ.λ.π.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί