Δικαίωση για τους 9 επιζήσαντες του ναυαγίου στην Πύλο: Κρίθηκαν αθώοι

Φωτο: best-tv.gr

Αθώοι κηρύχθηκαν και οι εννέα επιζήσαντες από το τρομακτικό ναυάγιο στην Πύλο, οι οποίοι κατηγορούνταν ως διακινητές και υπεύθυνοι για το ναυάγιο που κόστισε τη ζωή σε 600 πρόσφυγες και μετανάστες τον Ιούνιο του 2023.

Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει όλους όσοι επέμεναν ότι οι εννέα επιζήσαντες ήταν οι «σποδιοπομπαίοι τράγοι» και ότι οι ένοχοι του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο είναι στο απυρόβλητο.

Άκρως σημαντικό για τη διαδικασία στα δικαστήρια της Καλαμάτας είναι ότι και ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινα να κηρυχθούν αθώοι και οι εννέα επιζήσαντες με τους συγκεντρωμένους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα  οι συνήγοροί τους είχαν υποβάλλει αίτημα για διακοπή της δίκης λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου. Οι συνήγοροι κατέθεσαν σειρά στοιχείων βάσει των οποίων το ναυάγιο έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα και εκτός της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης και έτσι δηλώνουν ότι δεν είναι αρμόδια τα ελληνικά δικαστήρια να δικάσουν την υπόθεση, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας προκλήθηκε ένταση όταν δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με συγκεντρωμένους πολίτες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας διαδηλωτής και να συλληφθούν τρεις.

Δείτε: Ένταση στη δίκη των εννέα που επέζησαν από το ναυάγιο της Πύλου: Επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές – Δύο τραυματίες (Βίντεο & φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί