Συνεχείς μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη – Σε 48 ώρες διασώθηκαν 125 μετανάστες ενώ αγνοούνται 3

Συνεχώς νέες ομάδες μεταναστών εντοπίζονται στα νότια παράλια της Κρήτης από τις λιμενικές αρχές. Τις τελευταίες 48 ώρες έχουν εντοπιστεί 3 περιπτώσεις, με την πρώτη από αυτές, τα ξημερώματα της Πέμπτης, να έχει και τουλάχιστον 3 αγνοούμενους και 42 διασωθέντες στην περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 128 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν οι 125 ενώ αγνοούνται 3.

Δείτε:

Κρήτη: Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών – Τρεις αγνοούμενοι

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 18/5 εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή 16,6 ναυτικά μίλια δυτικά της Χρυσής, μια ακόμη βάρκα στην οποία επέβαιναν 32 μετανάστες. Πρόκειται για 24 άνδρες από τη Συρία και 4 από το Πακιστάν, καθώς και 2 γυναίκες και 2 ανήλικα κορίτσια από τη Συρία.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στο σημείο πήγε σκάφος του Λιμενικού και διέσωσε τους μετανάστες οι οποίοι μεταφέρονται στους Καλούς Λιμένες.

Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό με αφίξεις μεταναστών, μέσα σε 3 ημέρες στα νότια παράλια της Κρήτης.

Χθες, στήθηκε άλλη μία επιχείρηση για 51 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή 33 χιλιόμετρα νότια της Γαύδου.

Οι άνθρωποι ζήτησαν βοήθεια και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες. Τελικά βρέθηκαν και περισυνελέγησαν από δεξαμενόπλοιο.

Αρχικά, μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα και στη συνέχεια στα Χανιά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησής τους.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρεται:

“Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιόχωρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι το δεξαμενόπλοιο “ALKAID” σημαίας Λιβερίας εντόπισε και περισυνέλλεξε 51 αλλοδαπούς (όλοι άντρες) στη θαλάσσια περιοχή 33 ν.μ. νοτιοανατολικά της Γαύδου.

Το Δ/Ξ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο της Παλαιόχωρας Χανίων όπου οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν σε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε προσωρινό χώρο φύλαξης, στο λιμάνι της Σούδας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του σκάφους μεταφοράς”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί