«4ο Next Generation Biocatalysis Symposium»: Διεθνές συμπόσιο για νέους ερευνητές στο πεδίο της βιοκατάλυσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Το «4ο Next Generation Biocatalysis Symposium», διεθνές συμπόσιο για νέους ερευνητές στο πεδίο της βιοκατάλυσης, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά η Ελλάδα, στην Κρήτη, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στις 20 και 21 Μαΐου 2024.

Η βιοκατάλυση και η διερεύνηση της λειτουργίας των ενζύμων είναι επιστημονικά πεδία που έχει σημαντική σύνδεση με την κοινωνία και την βιομηχανία, καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας σε αυτούς τους τομείς έρχονται να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις σε επίκαιρα θέματα της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης. Το συμπόσιο NextGenBiocat, που διοργανώνεται από νέους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, TU Graz, το ETH Zurich, το TU Delft, το Uni Groningen και το Uni Graz, στοχεύει να φέρει κοντά νέους ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και νέους επιστημονικά υπευθύνους στην αρχή της σταδιοδρομίας τους για να παρουσιάσουν την έρευνά τους στους παρακάτω τομείς (χωρίς να περιορίζονται σε αυτούς):

  • Εφαρμοσμένη βιοκατάλυση 
  • Αποσαφήνιση ενζυμικών μηχανισμών
  • Μηχανική πρωτεϊνών, μηχανική αντιδράσεων και μεταβολική μηχανική (συμπεριλαμβανομένων υπολογιστικών εργαλείων) 
  • Φωτο-βιοκαταλυτικές διεργασίες 

Φέτος, με την εκδήλωση του CC-TOP, του δικτύου Marie Skłodowska-Curie Actions Innovative Training Network (MSCA-ITN) για τα ένζυμα σχηματισμού δεσμού C-C, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2024 στον ίδιο χώρο, τα θέματα επεκτείνονται επίσης σε: 

  • Μεθόδους διαλογής εξαιρετικά υψηλής ρυθμοαπόδοσης για την ανακάλυψη και τη βελτιστοποίηση ενζύμων
  • Σχεδιασμό νέων πολυενζυμικών αλυσιδωτών αντιδράσεων
  • Ανάπτυξη συνθετικών ενζυμικών διεργασιών σχηματισμού C-C δεσμών για βιομηχανικές διεργασίες.

Οργανωτικά στοιχεία

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης. Αναμένονται 140 συμμετέχοντες από τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ερευνητικό ιστό. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την καθημερινή ζωή στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ θα διοργανωθεί επίσκεψη με ξενάγηση στο Ανάκτορο της Κνωσσού.

Ο τοπικός επιστημονικός συντονισμός του συνεδρίου γίνεται από τον κ. Ιωάννη Παυλίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.  

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την Ευγενική Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Επίσης υποστηρίζεται από τους εξής σπόνσορες:

Δίκτυο Marie Skłodowska-Curie Actions Innovative Training Network  (MSCA-ITN) CC-TOP

Chemistry Europe και Ένωση Ελλήνων Χημικών

Codexis

EnginZyme

European Society of Applied Biocatalysis

Lenovates

Prozomix

Την οργανωτική επιμέλεια έχει αναλάβει η εταιρεία Διοργάνωσης Συνεδρίων και Εκδηλώσεων Diazoma Conferences and Events με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης (https://diazoma.net

Ιστοσελίδα Συνεδρίου https://nextgenbiocat.org/  

Τηλ. Επικ. για πληροφορίες 2810.321494

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί