«ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»: Οργή κατά του δημάρχου Περάματος – «Κάνει πράξη τον αντιτσιγγανισμό και την απανθρωπιά»

Την οργή της για τις «ρατσιστικές ενέργειες» του Δημάρχου Περάματος κατά ομάδας αστέγων Ρομά, εκφράζει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», καταδικάζοντας «απερίφραστα» την εν λόγω συμπεριφορά.

Δείτε:

Ρατσιστικό σόου δημάρχου- Κατάβρεχε ρομά και φώναζε: Τι είναι αυτά ρε. Στο ίδρυμα τα μωρά και εσείς στο μπουζουρού

«Το βίντεο που ο ίδιος ο Δήμαρχος “περήφανα” μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα απεικονίζει τον ίδιο να απειλεί, να βρίζει και κατόπιν να καταβρέχει με μάνικα ενήλικες και παιδιά που βρήκαν προσωρινή στέγη σε υπαίθριο χώρο» τονίζει η «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» επισημαίνοντας ότι «η ανεπίτρεπτη συμπεριφορά και οι πρακτικές του εν λόγω Δημάρχου, δεν πρέπει να αποτελέσουν απλώς μια ημερήσια είδηση που ως αύριο θα έχει ξεχαστεί».

«Οι διακρίσεις, ο αντιτσιγγανισμός, οι κοινωνικές ανισότητες που βιώνει ο Ρομά πληθυσμός πρέπει να πάψουν να αποτελούν μόνο τίτλους ειδήσεων και εκθέσεων» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά επισημαίνει ότι «πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές και για θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία καταπατούνται συστηματικά, οδηγώντας σε περιστατικά σαν αυτό».

«Για ποια προστασία των ευάλωτων ομάδων, για ποιες πολιτικές ένταξης, για ποια ανθρώπινα δικαιώματα μπορεί να γίνει λόγος την στιγμή που ο ίδιος ο Δήμαρχος μιας περιοχής κάνει πράξη τον αντιτσιγγανισμό και την απανθρωπιά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ:

«Η οργή που αισθανόμαστε όλες και όλοι για τις αδιανόητες, άκρως ρατσιστικές ενέργειες του δημάρχου Περάματος κατά ομάδας αστέγων Ρομά δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Το βίντεο που ο ίδιος ο δήμαρχος “περήφανα” μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα απεικονίζει τον ίδιο να απειλεί, να βρίζει και κατόπιν να καταβρέχει με μάνικα ενήλικες και παιδιά που βρήκαν προσωρινή στέγη σε υπαίθριο χώρο.

Για ποια προστασία των ευάλωτων ομάδων, για ποιες πολιτικές ένταξης, για ποια ανθρώπινα δικαιώματα μπορεί να γίνει λόγος την στιγμή που ο ίδιος ο Δήμαρχος μιας περιοχής κάνει πράξη τον αντιτσιγγανισμό και την απανθρωπιά;

Η ανεπίτρεπτη συμπεριφορά και οι πρακτικές του εν λόγω δημάρχου, δεν πρέπει να αποτελέσουν απλώς μια ημερήσια είδηση που ως αύριο θα έχει ξεχαστεί. Οι διακρίσεις, ο αντιτσιγγανισμός, οι κοινωνικές ανισότητες που βιώνει ο Ρομά πληθυσμός πρέπει να πάψουν να αποτελούν μόνο τίτλους ειδήσεων και εκθέσεων.

Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές και για θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία καταπατούνται συστηματικά, οδηγώντας σε περιστατικά σαν αυτό.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες του δημάρχου Περάματος και ευελπιστούμε πως η πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές θα παρέμβουν άμεσα».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί