Το τριήμερο του “θριάμβου”!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Ένα τριήμερο γεμάτο εκπλήξεις και απανωτές «επιτυχίες» της εξωτερικής μας πολιτικής ζήσαμε πριν λίγες μέρες!

Στο Γαλάτσι μια μεγάλη προεκλογική φιέστα γεμάτη παλμό και ζωντάνια! Οι συμμετέχοντες αποθέωσαν τον «ηγέτη» και δήλωσαν την αφοσίωσή τους στα ιερά και όσια της φυλής! Ο «ηγέτης» φανερά συγκινημένος και αισιόδοξος από την αποθεωτική υποδοχή που του επιφύλαξαν οι ψηφοφόροι του! Στο κλειστό στάδιο του Γαλατσίου το κυβερνόν κόμμα αποθέωσε τον πρωθυπουργό! Αν δεν καταλάβατε μιλάμε για τον Αλβανό πρωθυπουργό και τους χιλιάδες Αλβανούς κατοίκους της ελληνικής πρωτεύουσας που διοργανώθηκε η μεγάλη «φιέστα»! Δεν μπορώ να φανταστώ να έχει συμβεί κάτι ανάλογο με άλλον πρωθυπουργό που εξ’ ορισμού θα χαρακτηριζόταν «πουλημένος» από τους κατ’ επάγγελμα και καθ’ έξη «πατριδοκάπηλους»!

Λίγο πιο βόρεια από το Γαλάτσι μια «κυρία Πρόεδρος» ορκιζόταν πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα της, την … «Μακεδονία»! Ούτε «Βόρεια» ούτε «Νότια», ούτε του «Βαρδάρη» ούτε τίποτα! Τρεις μέρες πήρε στον Γεραπετρίτη να ζητήσει την πλήρη «εφαρμογή» της συνθήκης των … Πρεσπών!!! Άντε τώρα να επιστρατεύσεις τον πολυσχιδή … Άδωνη που σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, το 2020 δήλωνε πως «για να μη χρεωθεί η Ελλάδα την ακύρωση της συμφωνίας, περιμένει το λάθος της γείτονος αν εκλεγεί το εθνικιστικό κόμμα και να μιλά για Μακεδονία, ώστε θα είναι η χρυσή μας ευκαιρία να ακυρώσουμε την επαίσχυντη συφωνία», μάλιστα στην υπόθεσή του έβγαλε και επιφώνημα, άντε λοιπόν να ξανακάνει τούμπες να εξηγεί ότι το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια και τηρεί ευλαβικά τις διακρατικές συμφωνίες! Άντε να τα πει σε όλους εκείνους που πόζαρε με τις χλαμύδες, τις ασπίδες, τα κράνη και τις σάρισες που είχαν ξαμολυθεί για το μεγάλο «ξεπούλημα»!!!

Πάμε τώρα ανατολικά σε αυτό το τριήμερο, όπου ο έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε τον Τούρκο ομόλογό του και είδαμε τις δηλώσεις των δύο (;) ηγετών! Καλά, όχι ότι περιμέναμε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα έσκιζε την «γάτα Αγκύρας», αλλά έτσι για την τιμή των όπλων να έλεγε κάτι για τα τρέχοντα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αντ’ αυτού ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πάλι εκείνο το κουραστικό και ανιστόρητο «παραμύθι» περί δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ(!!!) και καταδίκης των «τρομοκρατών» της Χαμάς, επιμένοντας να παριστάνει τον ψιττακό κάποιων πρεσβειών, ενώ για το θέμα της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί δήλωσε ότι στην Ελλάδα … «στενοχωρηθήκαμε»(!!!) και παρακάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του να δει με προσοχή τα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς! Μετά από τη εκπεφρασμένη «στενοχώρια» ο Ερτογκάν δεν ήξερε από πού να φύγει, τόση ήταν η «οργή του»! Εν κατακλείδι η παρουσία του έλληνα πρωθυπουργό φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμη για την προώθηση των θέσεων του … Ισραήλ!

Νομίζω ότι στα «εξωτερικά» πρέπει να έχουμε αρκετή υπομονή, θα δούμε ακόμα «ομορφότερα» πράγματα και εμείς «συνετά» απλά θα παραγγέλνουμε όπλα δισεκατομμυρίων δολαρίων για να «θωρακίζουμε» τη χώρα!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί