Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο πυροβολήθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Handlová μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο όπου είχε προηγουμένως συνεδριάσει η κυβέρνηση της Σλοβακίας. Ο πολιτικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου χειρουργείται.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 μετέδωσε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά.

Το TASR ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Λούμπος Μπλάχα είπε ότι ο Φίτσο πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASR, υπήρξαν πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης σε τοποθεσία έξω από την Μπρατισλάβα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης έχει συλληφθεί. Mάρτυρας είπε ότι είδε αξιωματούχους ασφαλείας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με το όχημα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρόμπερτ Φίτσο. «Μπορώ να επιβεβαιώνω ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός νοσηλεύεται.

Νωρίτερα, το Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα αναφέρει ότι μετά από «πολλούς πυροβολισμούς» που άκουσε «είδε έναν άνδρα να κρατείται από την αστυνομία».

Ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει ότι είδε ανθρώπους της ασφαλείας να βάζουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται.

Η Πρόεδρος της Σλοβακίας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα δήλωσε από την πλευρά της συγκλονισμένη από τη «βίαιη» ένοπλη επίθεση στον Ρ. Φίτσο.

«Καταδικάζω σθεναρά αυτήν τη βδελυρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας και υπονομεύουν τη δημοκρατία, το πιο πολύτιμο κοινό μας αγαθό. Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό Φίτσο και την οικογένειά του» έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί