Ανακατάληψη της Rosa Nera: Βρήκαν κατεστραμμένο τον χώρο μετά την αποχώρηση των αστυνομικών – Ανθρώπινα κόπρανα και εθνικιστικά συνθήματα (Φωτο)

Στα χέρια αλληλέγγυων βρίσκεται ξανά η Rosa Nera στα Χανιά, μετά από επιχείρηση ανακατάληψης που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής.

Σε ανακοίνωσή τους στη σελίδα Αυτοοργανωμένοι Δημόσιοι Χώροι, αλληλέγγυοι καταγγέλλουν ότι μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων βρήκαν τον χώρο σε τραγική κατάσταση, με ανθρώπινα κόπρανα πάνω σε στρώματα και πιάτα, κοπριά στα πατώματα και στα κρεβάτια, βανδαλισμούς της βιβλιοθήκης, σπασμένα έργα τέχνης, σκισμένες αφίσες και ζωγραφιές και εθνικιστικά σύμβολα στους τοίχους.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσαν:

«Ρόζα ξανά, για όλα τα παιδιά! Η Κατάληψη Rosa Nera ανοίγει πάλι το μπαλκόνι των Χανίων, το Κοινωνικό κέντρο του τοπικού κινηματος και τον ελεύθερο δημόσιο χώρο. Ανακατάληψη τώρα στα Χανιά. Καλείται συνέλευση αλληλεγγύης στην Κατάληψη Rosa Nera, καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στην Αυλή»., ανέφεραν σε κείμενό τους.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Δευτέρας 1 Απριλίου στήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι περικύκλωσαν τον λόφο και προχώρησαν σε έφοδο και την εκκένωση των δύο κτηρίων.

Δείτε επίσης: Έφοδος της αστυνομίας στον Λόφο Καστέλι – Εκκενώθηκε η κατάληψη Rosa Nera (Φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί