Εργατικό δυστύχημα στη Σάμο: 50χρονος οικοδόμος έπεσε από μεγάλο ύψος

Εργατικό δυστύχημα στη Σάμο, με 50χρονο οικοδόμο να χάνει τη ζωή του, μετά από πτώση από μεγάλο ύψος, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών.

Ο 50χρονος εργάτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ωστόσο -όπως αναφέρει το samos24.gr– δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το δυστύχημα σημειώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο, όταν ο 50χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης πάνελ. Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου έκανε αυτοψία στο χώρο, πήγε στο νοσοκομείο και συνομίλησε με τους συναδέλφους του, ενώ έκανε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Χίο.

Η ΕΡΤ αναφέρει ότι ο άντρας υπέστη πολλαπλά κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, μπήκε στην εντατική και αναμενόταν να μεταφερθεί από το νοσοκομείο Σάμου, σε νοσοκομείο των Αθηνών, ωστόσο δυστυχώς κατέληξε.

Το Εργατικό Κέντρο, στη σχετική ανακοίνωση επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «άλλος ένας συνάδελφός μας δεν γυρνάει σπίτι του σήμερα, συνέχεια των πολλών περιστατικών που έχουν συμβεί στο νησί μας. Ένα χρόνο πριν μάλιστα στο άλλο κλειστό γυμναστήριο στο Βαθύ πάλι ένας συνάδελφος οικοδόμος είχε χτυπήσει μετά από πτώση από σκαλωσιά, γιατί δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για την εκτέλεση των εργασιών που έκανε. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο όλες οι επισημάνσεις και καταγγελίες μας για το σε τι συνθήκες εργάζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Δε φταίει η «κακιά η ώρα», αλλά το ότι τα μέτρα και τα μέσα προστασίας της ζωής μας θεωρούνται κόστος ή πολυτέλεια. Δε γίνεται σε ένα έργο του Δημοσίου με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της τάξης του 1,2 εκ ευρώ, να μη λαμβάνονται στοιχειώδη μέτρα προστασίας και ασφάλειας.Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια ατυχήματα ή και δυστυχήματα ή ακόμα και μικροτραυματισμούς σχετικά συχνούς σε όλη τη χώρα και στη Σάμο και να μην υπάρχει Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια, αλλά το συγκεκριμένο τμήμα να βρίσκεται στη Χίο με μόλις 3 επόπτες για όλο το Βόρειο Αιγαίο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί