Το ΚΚΕ Λασιθίου για το κλείσιμο 2 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ανακοίνωση με αφορμή το κλείσιμο 2 κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, εξέδωσε το ΚΚΕ Λασιθίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Μία ακόμα αρνητική εξέλιξη, καθώς από τις 2/4/2024 έκλεισαν δύο από τις έξι κλίνες ΜΕΘ του ΓΝ Αγίου Νικολάου, επιβεβαιώνει εκκωφαντικά την επικαιρότητα και αναγκαιότητα των αιτημάτων του μαζικού παλλαϊκού πανλασιθιώτικου συλλαλητηρίου στο Σεληνάρι στις 28 Μάρτη !

Όσο κι αν προσπαθούν, ο Υπουργός Υγείας και ο ντόπιος βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, να απαξιώσουν τη λαϊκή ενότητα και θέληση για διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν υγείας, με άμεση στελέχωση και αναβάθμιση όλων των μονάδων υγείας του νομού αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, το μόνο που φανερώνουν είναι η απέχθεια τους προς τις λαϊκές ανάγκες και τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό να αγωνιστεί για αυτές!

Όσο κι αν προσπαθούν να παρουσιάσουν το αντίθετο, η πραγματικότητα μιλά από μόνη της: Όχι μόνο δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση τα νοσοκομεία του νομού μετά το 2019, όπως και ολόκληρης της χώρας,  αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει αμείωτα την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της μη-συντήρησης των κτιριακών  εγκαταστάσεων κλπ,  στον δρόμο που έστρωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Γιατί όλοι μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για την πολιτική που μετατρέπει την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα και τον ασθενή σε πελάτη, όπως επιτάσσει η στρατηγική της ΕΕ και τα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων, που όλοι μαζί υπηρετούν διαχρονικά! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία που νομοθέτησε το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ «ξέχασε» να καταργήσει και σήμερα προσπαθεί να εφαρμόσει η ΝΔ! 

Αυτή η βάρβαρη πολιτική τους πρέπει να πάρει αποφασιστική απάντηση στον καθημερινό αγώνα και  στις Ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη!

Τέρμα πια στην κοροϊδία! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Είναι πλέον φανερό ότι μόνο ο λαός με τον αγώνα του θα υπερασπιστεί τη δημοσία δωρεάν υγεία. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών και του λασιθιώτικου Λαού!

Το ΚΚΕ θα είναι πάντα μαζί με το Λαό! Μέσα από την Βουλή , τα  περιφερειακά και τα δημοτικά συμβούλια αλλά κυρίως μέσα στους λαϊκούς αγώνες θα είναι στην πρώτη γραμμή για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, που να ανταποκρίνεται στις κατακτήσεις της ιατρικής, της επιστήμης και της τεχνολογίας   του 21ου αιώνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί