Δήμος Ηρακλείου: Τι απαντά στην καταγγελία πολίτη στο Candiadoc για τη χρήση Προσωπικών Δεδομένων του υπέρ υποψηφίου του δημάρχου

Απάντηση στην καταγγελία πολίτη τόσο για την εναπόθεση μαρμάρων σε έκταση του δημοσίου όσο και για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων του καταγγέλλοντος, δίνει το Γραφείο Τύπου του δήμου Ηρακλείου στο Candiadoc.

Την καταγγελία είχε διατυπώσει ο πολίτης με επιστολή του στο Candiadoc.

Δείτε:

Καταγγέλλει ότι ο δήμος Ηρακλείου έκανε χρήση των Προσωπικών Δεδομένων του προς όφελος υποψηφίου του δημάρχου

Αγαπητέ αρχισυντάκτη,

Σε απάντηση δημοσιεύματος στο portal σας https://www.candiadoc.gr/2024/04/02/kataggellei-oti-o-dimos-irakleioy-eka/ και για την αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων στους αναγνώστες σας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Έπειτα από επώνυμη καταγγελία μέσω mail, κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας μετέβη στη συμβολή των οδών Λαουμτζή και Κατσιμπούρη όπου διαπιστώθηκε ότι σε μη Δημοτικό χώρο, χωρίς περίφραξη, του οποίου το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένει αδιευκρίνιστο λόγω του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κτηματογράφησης στην περιοχή, υπάρχει όγκος μαρμάρων. Πιθανός ιδιοκτήτης σύμφωνα με πληροφορίες συναρμόδιων Υπηρεσιών, φέρεται να είναι το Ελληνικό Δημόσιο. Κατόπιν ελέγχου, ενημερώθηκε και ο ιδιοκτήτης των ανωτέρω μαρμάρων για να προσκομίσει στην Υπηρεσία μας αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου και τη δυνατότητα που του παρέχει για αυτή την χρήση.

Επίσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Άρθρο 5 ν.2690/1999 όπως ισχύει και με την επιφύλαξη των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων) ο Δήμος Ηρακλείου υποχρεούται να παράσχει στον καταγγελλόμενο/η τα στοιχεία του καταγγέλλοντα εφόσον ζητηθούν και αφού προηγουμένως ενημερωθεί ο καταγγέλλων. Όπως και έγινε αυτή η ενημέρωση, με τον ίδιο τρόπο που έγινε και η καταγγελία, δηλαδή μέσω mail από την Υπηρεσία.

Σας ευχαριστούμε για την δημοσίευση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί