Εντείνονται οι διεργασίες για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για μονταζιέρα στις συνομιλίες σταθμάρχη και μηχανοδηγών πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο, την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.
Πρόκειται για τα κόμματα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για λόγους θεσμικής τάξης ενημέρωσε για την πρόταση μομφής και τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Πόσες υπογραφές χρειάζονται για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας
Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βουλής για να γίνει αποδεκτή η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης πρέπει να συνοδεύεται από τουλάχιστον 50 υπογραφές βουλευτών (1/6 των βουλευτών). H συζήτηση για την πρόταση μομφής αρχίζει αμέσως μετά την κατάθεση και η συζήτηση διαρκεί τρεις ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ διαθέτει 158 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, το ΠΑΣΟΚ 32, η Νέα Αριστερά 11 και η Πλεύση Ελευθερίας 6.