Οργή από αγρότες και κτηνοτρόφους: Η κυβέρνηση τους άφησε χωρίς χρήματα τα Χριστούγεννα

Για πρώτη φορά θα μείνουν απλήρωτοι μέσα στις γιορτές για τις επιδοτήσεις που πρέπει να τους καταβάλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οργή επικρατεί στις τάξεις αγροτών και κτηνοτρόφων που βλέπουν ότι για πρώτη φορά θα μείνουν απλήρωτοι μέσα στις γιορτές για τις επιδοτήσεις που πρέπει να τους καταβάλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρότι χτες Πέμπτη υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβεβαίωνε ότι «οι επιδοτήσεις θα μπουν απόψε το βράδυ χίλια τοις εκατό», κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Το «τεχνικό λάθος» που φέρονται να επικαλούνται σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σημαίνει κατά τις ίδιες πηγές ότι αν γίνουν έστω σήμερα οι καταθέσεις των ποσών, οι δικαιούχοι σε πολλές περιπτώσεις δεν πρόκειται να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους πριν την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου.

«Είναι η πρώτη φορά που πολύς αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος θα κάνει Χριστούγεννα χωρίς την εκκαθάριση στην τσέπη. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε μια τέτοια κατάσταση. Και μιλάμε για μια πολύ δύσκολη χρονιά, που έστω και αυτή την “κουτσουρεμένη” επιδότηση την είχε ανάγκη ο κόσμος», σημείωσε σχετικά στο neakriti το μέλος της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εμπάρου Γιώργος Περογιαννάκης.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο «φιάσκο» του Οκτωβρίου οδήγησε σε σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελου Σημανδράκου, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να ζητά παραιτήσεις και τον δεύτερο να απαντά ότι «δεν είναι πολιτικά τοποθετημένος, αλλά έχει διοριστεί βάσει ΑΣΕΠ για μία τριετία έως το 2025, ενώ δεν έχει στα χέρια του καμία επιστολή με την οποία ζητείται η παραίτησή του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί