Επίσκεψη Κασσελάκη στη συνταξιούχο αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ – Τι του ζήτησε, τι είπε για τον Τσίπρα (βίντεο)

Την Αθηνά Παπαχρήστου, τη συνταξιούχο αγρότισσα που συγκίνησε δωρίζοντας από τις οικονομίες μιας ζωής ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο της απροειδοποίητης περιοδείας του.

«Την ευχαρίστησα για το φιλότιμό της. Το φιλότιμο όμως, το 2023, δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος. Το λέει κι εκείνη: “Θέλω να βγει ένας άνθρωπος, κάπως να ισάξει ετούτο το κράτος”» αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Facebook. Στο βίντεο που τη συνοδεύει, φαίνεται η κ. Αθηνά να ανοίγει το σπίτι της στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να πίνουν καφέ και να μιλούν για την απόφασή της.

«Πούλησα το χωράφι και το λιοστάσι και ό,τι πενταροδεκάρες μου είχαν μείνει που μάζευα για τα γεράματα από τα 12 χρόνια και πήρα το ασθενοφόρο. Ο άνδρας μου λέω πέθανε, και εγώ θα πεθάνω κάποια μέρα τι το θέλω και το λιοστάσι, τι το θέλω και το χωράφι, είναι άχρηστα. Θα μείνουν πίσω» εξηγεί αφοπλιστικά η κ. Αθηνά για το πώς κατέληξε στην απόφαση να δωρίσει το ασθενοφόρο. Όπως λέει η ίδια, έψαχναν για να βρουν το ασθενοφόρο. Στην ερώτηση δε ποιος την φροντίζει απαντά «κανένας, έχω κάποια ανιψίδια, αλλά έρχονται με βλέπουν και πάνε στα σπίτια τους. Μοναχή μου είμαι».

Η κ. Αθηνά μιλάει και για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος της είπε πως την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί το Μεσολόγγι θα πάει να την δει. «Του λέω να ‘ρθεις αλλά πάρε και κανένα ασθενοφόρο» τόνισε με νόημα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη
Μεσολόγγι.

Ζήτησα να δω την Αθηνά Παπαχρήστου. Τη «γιαγιά» όλων μας, που από το κομπόδεμά της αγόρασε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ.

Μου άνοιξε το σπιτικό της, μοιράστηκα την ανθρωπιά της, την ευχαρίστησα για το φιλότιμό της.

Το φιλότιμο όμως, το 2023, δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος. Το λέει κι εκείνη, όπως θα δείτε στη συνάντησή μας: «Θέλω να βγει ένας άνθρωπος, κάπως να ισάξει ετούτο το κράτος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της είχε τηλεφωνήσει να την ευχαριστήσει. Της είχε πει ότι, όταν επισκεφθεί το Μεσολόγγι, θα πάει να τη δει. Η κυρία Αθηνά τού απάντησε: «Να ‘ρθεις αλλά πάρε και κανένα ασθενοφόρο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί