Επεισόδια στου Ρέντη: Απολογήθηκε ο 18χρονος – Τι υποστήριξε στον ανακριτή

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε μαζί με τον δικηγόρο του, λίγο πριν τις 11, ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού των ΜΑΤ στα επεισόδια στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στα επεισόδια, – χθες τα εγκληματολογικά εργαστήρια επιβεβαίωσαν ότι στα δάχτυλά του εντοπίστηκε πυρίτιδα – και ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε προς τον ανακριτή ότι σκοπός του ήταν να ρίξει τη ναυτική φωτοβολίδα προς τα επάνω ενώ πρόσθεσε ότι δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί. Για αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν (όχι ευθεία βολή) και στη συνέχεια να τραυματίσει τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε επίσης ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και από αυτό μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ήταν αυτή που έριξε.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή, η υπερασπιστική γραμμή του 18χρονου ήταν ότι δεν υπήρξε μία φωτοβολία που εκτοξεύτηκε αλλά περισσότερες.

Τέλος ο κατηγορούμενος δήλωσε συντετριμμένος και ζητεί συγγνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Σημειώνεται ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί