ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου: Στήριξη στον αγώνα των Ελεύθερων Επαγγελματιών-Επιστημόνων-Επαγγελματοβιοτεχνών-Εμπόρων

Η κυβέρνηση τσουβαλιάζει και αντιμετωπίζει συλλήβδην ως φοροκλέφτες όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους επαγγελματοβιοτέχνες κά. Ουσιαστικά στοχεύει στο χτύπημα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και κλείνει το μάτι στο μεγάλο κεφάλαιο, την ώρα που στη χώρα μας, η φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου και η ασυδοσία και αισχροκέρδεια των καρτέλ καλά κρατούν. 

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».

Η αυτόματη μέθοδος προσδιορισμού των κερδών, που προβλέπει το φορολογικό Νομοσχέδιο, οδηγεί τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες σε αδιέξοδο, αφού η πραγματικότητα των τζίρων σε αυτά τα καταστήματα, σε μια εποχή που τα λειτουργικά κόστη και η ενέργεια έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, απέχει από τα προβλεπόμενα στο Κυβερνητικό σχέδιο. 

Αντί η ΝΔ, να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη θέσπιση αφορολογήτου ορίου, έρχεται με την αλαζονεία του 41% να  εξυπηρετήσει τους πραγματικούς πελάτες της: τα καρτέλ και τους μεγάλους επιχειρηματίες. 

Στηρίζουμε τον κόσμο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ώστε να παραμείνει ζωντανός, με δίκαια μέτρα και όχι με παρεμβάσεις που ωφελούν όσους αισχροκερδούν και πλουτίζουν σε βάρος του λαού μας.

Γραφείο Τύπου

της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί