Κάλεσμα του Κοινωνικού Στεκιού Χανίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα του Κοινωνικού Στεκιού Χανίων για την 17 Νοέμβρη, την Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στην πλατεία δημοτικής αγοράς.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Σε μια χώρα και ένα κράτος όπου η διαδήλωση ποινικοποιείται, όπου άνθρωποι συλλαμβάνονται επειδή δηλώνουν δημόσια την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.
Όπου η ανάγκη για δημόσια υγεία και παιδεία αντικαθίσταται από γενικευμένη καταστολή, με προσλήψεις και επιδόματα σε αστυνομικούς, με δαπάνες σε πολεμικό εξοπλισμό.
Όπου δολοφονούνται νέοι εν ψυχρώ επειδή είναι Ρομά. Όπου τα αστυνομικά τμήματα γίνονται τόποι βασανισμού και ασυδοσίας των αρχών, τα σπίτια χώροι έμφυλης βίας και κακοποίησης, οι δρόμοι μέρη εξάλειψης του ‘μη-κανονικού’. Όπου έχει γίνει κανονικότητα χιλιάδες ναυαγοί να οδηγούνται σε πνιγμό ή να αιχμαλωτίζονται σε άθλιες συνθήκες επειδή είναι πρόσφυγες-μετανάστριες (και όχι ευρωπαίοι/’δυτικοί’ πολίτες). Όπου η ακρίβεια και η φτώχεια σημαίνει κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και συνθήκες γαλέρας για τους/τις εργαζόμενους/ες .
Σε μία χώρα που φλέγεται, πνίγεται, εκτροχιάζεται και πάντα φταίει ο κακός μας ο καιρός και ο ‘εξωτερικός εχθρός’, ποτέ η εγκληματική κυβερνητική πολιτική και το κεφάλαιο που τρέφεται από την καταστροφή…
Η 17 Νοέμβρη δεν είναι μόνο μια επέτειος, μια ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το1973 και το τέλος της δικτατορίας.
50 χρόνια μετά, η 17 Νοέμβρη συνεχίζει να αποτελεί μια εξέγερση του σήμερα, του εδώ και του τώρα. Είναι κομμάτι του καθημερινού αγώνα ενάντια στον φασισμό και τα σύγχρονα προσωπεία του. Του αγώνα για τη δημιουργία ενός μέλλοντος, όχι με τα πτώματα του παρελθόντος, αλλά μέσα από τις κοινές ανάγκες, τις πολύμορφες επιθυμίες και τα συλλογικά όνειρα του παρόντος.

Καλούμε στην πορεία που θα γίνει την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, συναντιόμαστε στις 6 μ.μ. στην πλατεία δημοτικής αγοράς.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί