«Οι αστυνομικοί έλεγαν ότι χειρουργείται ενώ είχε πεθάνει» καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου που σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού

«Οι αστυνομικοί δεν κάλεσαν το ΕΚΑΒ»

Αίσθηση και πολλά ερωτήματα προκαλεί η καταγγελία του δικηγόρου της οικογένειας του 17χρονου που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία. Ο δικηγόρος της οικογένειας έκανε λόγο για «εκτέλεση» ενώ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, αλλά ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο ανήλικος είχε μπει στο χειρουργείο ενώ το παιδί είχε ήδη καταλήξει.

«Σύμφωνα με τα όσα μου ανέφερε ο αδερφός του, τον πήρε ο αστυνομικός και τον πήγε στο νοσοκομείο. Το ιδιαίτερο που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πρώτον, γιατί δεν φωνάζει το ασθενοφόρο. Δεύτερο, γιατί λες στους γονείς επί τρεις ώρες ότι το παιδί κάνει χειρουργείο ενώ το παιδί χάθηκε κατευθείαν με τη σφαίρα; Γιατί τρεις ώρες υπήρχε ένα κενό;» διερωτήθηκε κατά τις δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θήβας.

Επισημαίνεται ότι συγγενείς του άτυχου 17χρονου επιμένουν ότι εκτός από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, τον αδερφό του θύματος και δυο κοπέλες, υπάρχει και άλλος αυτόπτης μάρτυρας και συγκεκριμένα γείτονας ο οποίος είδε όλο το περιστατικό.

«Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα και δήλωσε ότι το παιδί είχε κατέβει ο μισός και δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δεν πήγε να αρπάξει κανένα όπλο» τόνισε ακόμη. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δεν έγινε καμία κλήση στο ΕΚΑΒ μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού. «Όσοι δηλώνουν ότι κάλεσαν το ΕΚΑΒ είναι όλα ψέματα» υπογράμμισε ο θείος του άτυχου 17χρονου.

Να μπει στη φυλακή ο «δολοφόνος του παιδιού»

Να μπει στη φυλακή ο «δολοφόνος του παιδιού», ζητεί η μητέρα του 17χρονου. Η ίδια μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha υπογραμμίζει ότι «ο αστυνομικός που έκανε το έγκλημα να μπει μέσα (σ.σ. φυλακή) να μη βγει ποτέ έξω. Το δίκαιο θέλω για το παιδί μου γιατί έφυγε άδικα».

Ο αδερφός του 17χρονου ο οποίος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και καθόταν πίσω από τον οδηγό, περιγράφοντας το τι έχει συμβεί επισημαίνει ότι στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν «δεν σταμάτησε ο αδερφός μου επειδή δεν είχε δίπλωμα και φοβόταν για τα κορίτσια» που ήταν επίσης στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν τελικά το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανήλικος ακινητοποιήθηκε στο χωριό Λεοντάρι τότε ο αστυνομικός προσέγγισε το αυτοκίνητο, «χτυπάει το όπλο στο τζάμι με δύναμη, ανοίγει την πόρτα τον χτυπάει στα παΐδια, κλωτσιά, τον πιάνει από την μπλούζα και μετά τον σκότωσε. Τον πυροβόλησε στο κεφάλι».

Ο θείος του 17χρονου δήλωσε από την πλευρά του ότι «το παιδί δεν αντιστάθηκε καθόλου. Ούτε πήγε να πάρει το όπλο. Το παιδί δεν είχε δίπλωμα και φοβήθηκε».

«Ο αδερφός μου ήταν από τα καλύτερα παιδιά. Σεβαστικός, δεν μάλωνε. Ήταν ήσυχο παιδί. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ ως ηλεκτρολόγος και πήγαινε και σχολείο» δήλωσε από την πλευρά του ο ετεροθαλής αδερφός του 17χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαρτυρίες που επικαλείται ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός αναφέρουν αυτόπτης μάρτυρας είδε τον νεκρό 17χρονο, μισό μέσα στο αυτοκίνητο και μισό έξω. Επιπλέον οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σώμα έχει μελανιές στην αριστερή πλευρά από τις κλωτσιές του αστυνομικού και ότι η πύλη εισόδου το βλήματος είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του 17χρονου.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι με βάση πληροφορίες που μετέδωσε η ίδια εκπομπή ο δεύτερος αστυνομικός της ΟΠΚΕ που ήταν στο περιστατικό δεν είδε τίποτα, ούτε πάλη ούτε κάτι άλλο, παρά μόνο άκουσε τον πυροβολισμό.

«Υπάρχει γείτονας που τα είδε όλα – Το παιδί δεν έφερε καμία αντίσταση»

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες, ο θείος του θύματος μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδα σημείωσε με ότι «ο αστυνομικός δήλωσε ότι χτυπήθηκε το παιδί στον θώρακα, ότι πήγε να του πάρει το όπλο από τα χέρια. Ποιο όπλο να του πάρει; Ο μισός είχε βγει από το αμάξι έξω».
«Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα και δήλωσε ότι το παιδί είχε κατέβει ο μισός και δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δεν πήγε να αρπάξει κανένα όπλο» τόνισε ακόμη. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δεν έγινε καμία κλήση στο ΕΚΑΒ μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού. «Όσοι δηλώνουν ότι κάλεσαν το ΕΚΑΒ είναι όλα ψέματα» υπογράμμισε.

«Ο αστυνομικός σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε εν ψυχρώ» είχε δηλώσει επίσης ο ξάδερφος του 17χρονου περιγράφοντας το αιματηρό περιστατικό, όπως του μεταφέρθηκε από τον αδερφό του θύματος, ο οποίος ήταν μάρτυρας στο σημείο.

Ο ξάδερφος του 17χρονου νεκρού σημείωσε ότι οι 4 που ήταν στο αυτοκίνητο «πήγαιναν στο Λεοντάρι να αφήσουν τις κοπελιές με τον αδερφό του, τους είδε η αστυνομία και τους κάνανε σινιάλο. Ντάξει, μικρά παιδιά, μυαλό πάνω από το κεφάλι, δεν σταμάτησαν. Και τους τρέχανε μετά στο Λεοντάρι. Σταμάτησε και βγήκε ο αστυνομικός έξω, του χτύπησε με το όπλο στο παράθυρο του αυτοκινήτου και άνοιξε την πόρτα ο αστυνόμος και του έκανε μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά του».

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο 17χρονος δεν επιχείρησε να πιάσει το όπλο του αστυνομικού. «Έχω μάρτυρες τον αδερφό του και τις κοπέλες που ήταν μαζί. Ψέματα όλα. Δεν έκανε τίποτα, ο αστυνομικός σήκωσε το όπλο και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ. Έβαλε τα χέρια του το παιδί ανάμεσα στο πρόσωπό του γιατί έβγαλε ο αστυνομικός στο πρόσωπο να πυροβολήσει… Και πώς κάνουμε την αντίδραση να φοβηθούμε, τα χέρια του το παιδί τα έβαλε στο πρόσωπο και φοβήθηκε έτσι όπως έκανε ο αστυνομικός, τον χτύπαγε».

«Ήμασταν με τον αδερφό μου, την κοπέλα του και την αδερφή της. Δεν είχε βγάλει ακόμα το δίπλωμα, τώρα που θα γινόταν 18 θα πήγαινε να το βγάλει. Είχαμε πάρει το αυτοκίνητο για βόλτα. Πηγαίναμε από την Αλίαρτο προς το Λεοντάρι Θηβών. Του έκαναν σινιάλο του αδερφού μου να σταματήσει αλλά επειδή είχε στροφές εκεί, δεν ήθελε γιατί φοβήθηκε μήπως ερχόταν κάποιος και γινόταν κάνα τρακάρισμα», λέει συγκεκριμένα στο newsit.gr. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πως «φοβήθηκε ο αδερφός μου επειδή είχαμε και τα κορίτσια μέσα. Λίγο πιο πέρα, στα 800 μέτρα άναψε τα αλάρμ και σταμάτησε».

Τέλος υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, από τον εισαγγελέα. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε καθώς ο 17χρονος επιχείρησε να του το αφαιρέσει από το χέρι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί