Ηχηρό μήνυμα Πασπάτη: Απαράδεκτη η απαξίωση του Βενιζελείου, να σταματήσει τώρα

Να σταματήσει τώρα η απαξίωση του Βενιζελείου Νοσοκομείου ζητά ο γιατρός και διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής Γρηγόρης Πασπάτης που θεωρεί απαράδεκτη και μόνο τη σκέψη να μείνει μόνο το ΠΑΓΝΗ ως νοσοκομείο του Ηρακλείου. Η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία καθώς είναι στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στο Ηράκλειο.

Η ανάρτηση:

Μερικά στοιχεία για να καταλαβαινόμαστε…*

Τον περασμένο μήνα τον Οκτώβριο, ένα πολύ “δύσκολο” μήνα για το ίδρυμα που εργάζομαι, στη Γαστρεντερολογική Κλινική έγιναν οι παρακάτω ιατρικές πράξεις:
1. Κολονοσκοπήσεις/ επεμβατικές παρεμβάσεις: 553

2. Γαστροσκοπήσεις/ επεμβατικές παρεμβάσεις: 285

3. ERCP:41

4. Ενδοσκοπικοί υπέρηχοι: 19

5. Ενδοσκοπικές κάψουλες: 7

6. Εγχύσεις βιολογικών παραγόντων σε φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου: 111

7. 55 νοσηλείες στην κλινική σύνθετων περιστατικών

Το 50% των ασθενών που υποβάλλονται σε σύνθετες ενδοσκοπικές παρεμβάσεις προέρχονται από μέρη εκτός του νομού Ηρακλείου. Δεν αναφέρονται τα δεδομένα των εξωτερικών ιατρείων γενικών και ειδικών.

Γιατί τα αναφέρω τα παραπάνω; Για να δείξω ότι, για να συνεχισθεί το έργο αυτό, χρειάζεται η ενίσχυση σε ποιοτικά αναβαθμισμένο ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό.

Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλα τμήματα στο νοσοκομείο με παρόμοιο έργο και να θυμόμαστε πάντα ότι η μάχιμη ιατρική είναι αξιωματικά team job.

ΥΓ: Δεδομένου του μητροπολιτικού χαρακτήρα της πόλεως του Ηρακλείου, σκέψεις ότι το ΠΑΓΝΗ μπορεί να μείνει το μόνο νοσοκομείο της πόλης απάδουν της σοβαρότητας. Ο διασυρμός του Βενιζελείου Νοσοκομείου πρέπει άμεσα και πειστικά να σταματήσει γιατί απλά δεν του πρέπει…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί