Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Πληροφορίες για αποχώρηση της «Ομπρέλας»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ethnos.grτα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» αποφάσισαν, μετά από μαραθώνια διαδικτυακή συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, την έξοδό τους από το κόμμα, ωστόσο, μετά από έντονη συζήτηση κατέληξαν να δώσουν το παρών στην Κ.Ε.

Κατά την ίδια πηγή, αναμένεται κείμενο αποχώρησης από την πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. της «Ομπρέλας», ενώ δεν αποκλείεται στελέχη της, μεταξύ των οποίων κορυφαία πρόσωπα στο κόμμα, να γνωστοποιήσουν από σήμερα την πρόθεση τους με δημόσιες δηλώσεις και να μην παραστούν στην Κεντρική Επιτροπή.

Στο κείμενο της αποχώρησης – αναφέρουν οι πληροφορίες – εξαπολύεται δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισημαίνεται πως οι ιδέες της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς δε χωρούν στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ούτε ως μειοψηφικές, με αναφορές στην ομιλία Κασσελάκη στον ΣΕΒ, την στάση στο Παλαιστινιακό, στην τοξικότητα, τη μετατόπιση στο κέντρο και στον «λαικιστικό συντηρητισμό». Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως ιστορικό εγχείρημα της Αριστεράς υπονομεύεται εκ των έσω. Παράλληλα, δίνεται σήμα για νέο εγχείρημα, «για μια Αριστερά σύγχρονη, με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το κείμενο έχει και αυτοκριτικό χαρακτήρα για ολιγωρία στη «βίαιη μετεξέλιξη» του κόμματος, στα φαινόμενα αρχηγισμού και στην διάχυση.

Ενδεικτικό της τάσης φυγής ήταν άλλωστε και το αποχαιρετιστήριο άρθρο – «φωτιά» του Γιώργου Σταθάκη, αλλά και το κείμενο που διακινεί το τελευταίο διάστημα η «Ομπρέλα» με τίτλο «Διέξοδος Αριστερά» για συλλογή υπογραφών προς τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο όμως, κατά πως φαίνεται, δε βρήκε την απήχηση που ευελπιστούσαν οι βασικοί του εμπνευστές. Ο αρχικός στόχος για 10.000 υπογραφές, έπεσε πριν από περίπου λίγες ημέρες στις 2.500 και χθες έγινε γνωστό ότι το υπέγραψαν μόλις 1.300 μέλη του κόμματος, με αποτέλεσμα να μην κερδίζει υπολογίσιμο έδαφος στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά ούτε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο έχουν υπογράψει 45 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που συνολικά αριθμεί 302 άτομα. 

Σε αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, ιστορικά στελέχη, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και στελέχη με θέσεις ευθύνης, όπως ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος, επιχειρούν με εκκλήσεις για ενότητα, να σβήσουν τις φωτιές και να αποτρέψουν τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την εκρηκτική εσωκομματική κατάσταση που δείχνει ότι η αντίστροφη μέτρηση για το μοιραίο φτάνει στο τέλος της. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί