Κολοτούμπες Γεωργιάδη: Άλλαξε τη δήλωση για τα Τέμπη μετά την οργή εναντίον του και τις απειλές προσφυγής στη Δικαιοσύνη

Αλλαγή στάσης για τρεις λόγους, πραγματοποίησε, μέσα σε λίγες ώρες,  ο Άδωνις Γεωργιάδης όσον αφορά στην ανάλγητη δήλωσή του για την εθνική τραγωδία των Τεμπών. 

Δείτε:  Αθλιότητες Γεωργιάδη: Ποιος ενδιαφέρεται για τα Τέμπη και τους νεκρούς;- Τον βάζει στη θέση του αδερφός θύματος

Βγαίνει κι από πάνω ο Άδωνις μετά την αισχρή δήλωση για τα Τέμπη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Γιατί δεν έχει καταδικάσει ο Κ. Mητσοτάκης την κατάπτυστη δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη για τα Τέμπη;

Στ. Κασσελάκης: Να αποπέμψει αμέσως τον Άδ. Γεωργιάδη ο πρωθυπουργός, διαφορετικά προσυπογράφει τη δήλωσή του για τα Τέμπη

Έτσι, εκεί που με πρωινή του ανάρτηση ζητούσε και τα ρέστα κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την «Αυγή» για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών και για διαστρέβλωση της δήλωσής του,  λίγη ώρα μετά άρχισε να βγαίνει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και να ζητάει συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

Η πρώτη εμφάνισή του ήταν στο Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, στην εκπομπή του οποίου χθες Τετάρτη (8/11) έκανε την απαράδεκτη δήλωση για τα Τέμπη. 

Συγκεκριμένα είπε σήμερα Πέμπτη (9/11) ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Καλημέρα κύριε Χατζηνικολάου. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να διευκρινίσω αυτό που είπα χθεςΚατ’ αρχάς, να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Δεν είχα καμία διάθεση να τους προσβάλω. Προφανώς όλος ο ελληνικός λαός συγκλονίστηκε με αυτό το φοβερό δυστύχημα. Όλος ο ελληνικός λαός πενθεί και όλοι πονέσαμε για τα παιδιά που χάθηκαν. Νομίζω ότι αυτά είναι απολύτως αυτονόητα και δεν μπορείς να πιστέψεις ότι κάποιος θα θεωρούσε ότι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος δεν ενδιαφέρεται ή δεν πονάει ή δεν πενθεί για όλα αυτά τα θύματα». 

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις αγωγές που αναμένεται να καταθέσει ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, όπως αποκάλυψε στην «Αυγή» ο δικηγόρος του Συλλόγου Γιώργος Ηλιόπουλος.

-Νίκος Χατζηνικολάου: «Ναι, βλέπω σήμερα στην Αυγή ότι ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών προαναγγέλλει αγωγές»

-Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν αντιδικώ ποτέ με τα θύματα ή με τους εκπροσώπους κύριε Χατζηνικολάου, ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Ξαναλέω τώρα, στο μέτρο το ανθρώπινο που αφορά στα θύματα, στους συγγενείς τους, στις οικογένειές τους, στους φίλους τους, στον ευρύτερο τους περίγυρο, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα που πόνεσε για τα Τέμπη, ούτε εγώ ούτε κανένας μας θα έλεγε ποτέ ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν το δυστύχημα αυτό καθαυτό.  Στους πολιτικούς μου αντιπάλους που έχουν αρχίσει μία “κλωτσοπατινάδα” για το θέμα..».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης  StatusFm όπου είπε χαρακτηριστικά:

«Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολική ευαισθησία και ο,τιδήποτε αφορά το θέμα τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια».

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δώρα Αυγέρη, υποστηρίζοντας ότι «προφανώς διαστρέβλωσαν αυτό που είπα».

Το παρασκήνιο πίσω από τη «συγγνώμη» του Άδωνι Γεωργιάδη

Το ερώτημα είναι, βέβαια, για ποιο λόγο μετά από σχεδόν 24 ώρες ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, εφόσον όπως υποστηρίζει διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του.

Η απάντηση βρίσκεται σε τρεις λόγους και συγκεκριμένα:

-Ο πρώτος λόγος που υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων ήταν η έκρηξη οργής στην κοινωνία για την ανάλγητη δήλωσή του περί της προανακριτικής για τα Τέμπη που δεν ενδιαφέρει τους πολίτες.

-Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η έκρηξη οργής μεταφέρθηκε στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Βουλευτές και στελέχη του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στα κάγκελα με τον Άδωνι Γεωργιάδη καθώς απολογούνται στα μέλη του κόμματος για τη δήλωση- ύβρι προς τους νεκρούς των Τεμπών και τις οικογένειές τους.

-Ο τρίτος λόγος ήταν οι αγωγές που κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της ΝΔ από συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, όπως αποκάλυψε στην «Αυγή» ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί