Οι εκδηλώσεις για την εθνική Επέτειο στο Δήμο Βιάννου

Στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Βιάννου, παρευρέθηκε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βιάννου κ.  Παύλος Μπαριτάκης.

Ο κ. Μπαριτάκης συγκεκριμένα παρευρέθηκε στην δοξολογία που τελέστηκε στον Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση στην κεντρική πλατεία της Άνω Βιάννου.

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου ο κ. Μπαριτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, το «ΟΧΙ» που είπαν οι Έλληνες, ορθώνοντας το ανάστημα τους απέναντι στους Ιταλούς κατακτητές, αποτελεί μια κορυφαία πράξη Αντίστασης και προάσπισης της Ελευθερίας, στην σύγχρονη Ιστορία.

Τιμούμε και αναστοχαζόμαστε, με αίσθημα ευθύνης, τους αγώνες για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Το μεγαλειώδες «ΌΧΙ» του λαού μας, στην επέλαση του Ναζισμού, οι ηρωικές πράξεις των προγόνων μας, αλλά και η θυσία τους για την πατρίδα, που οδήγησε σε μαζικές εκτελέσεις και θηριωδίες σε πολλές περιοχές όπως στη Βιάννο, είναι γεγονότα που δεν πρέπει να λησμονούμε. Αντίθετα, πρέπει να αποτελούν το παράδειγμα για το πως πρέπει να αγωνιζόμαστε, τιμώντας το έπος της 28ης Οκτωβρίου και μη λησμονώντας τις ιστορικές μνήμες του παρελθόντος.

Χρόνια πολλά για την ημέρα υπερηφάνειας, μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί