Ηράκλειο: Ένταση και χημικά στην πορεία για τον “Ευαγγελισμό”

Σοβαρά επεισόδια και χημικά στο κέντρο του Ηρακλείου με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Πλήθος κόσμου κυρίως από τον αντιεξουσιαστικό χώρο συγκεντρώθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για πορεία για την κατάληψη του Ευαγγελισμού.

Στη συνέχεια,  δεν έλειψε η ένταση στη διάρκεια της πορείας. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες σε αυτή θέλησαν να συνεχίσουν προς την μεριά του Ευαγγελισμού, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο τους μπλόκαραν με αποτέλεσμα να γίνουν σοβαρά επεισόδια. Ο πετροπόλεμος και η χρήση χημικών από την αστυνομία συνέθεσαν την εικόνα με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική και τον κόσμο να τρέχει να σωθεί μπαίνοντας σε καταστήματα και καφετέριες.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Γιάννης Χατζηδάκης στην ομάδα Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου “Δημήτρης Κορνάρος”

To κείμενο που εξέδωσε το Πνεύμα Αντιλογίας

Ηράκλειο! Ο Ευαγγελισμός δεν παραδίνεται!

2.500 άνθρωποι στη διαδήλωση υπεράσπισης της Κατάληψης του Ευαγγελισμού δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ!

Με καταιγισμό δακρυγόνων επιχείρησαν να ανακόψουν τη μεγάλη πορεία όταν ο κόσμος που συμμετείχε προσπάθησε να μπει στην οδό Βύρωνος για να προσεγγίσει το κτήριο της Κατάληψης. Η πορεία μέχρι εκείνη την ώρα ήταν δυναμική και με μεγάλο παλμό, αλλά απολύτως ειρηνική.

Η αστυνομία έκανε μαζική επίθεση με χημικά στην κεφαλή και την ουρά της διαδήλωσης χωρίς να αφήσει καμία διέξοδο διαφυγής στα χιλιάδες άτομα που εγκλωβίστηκαν στην οδό 25ης Αυγούστου!

Επικράτησαν συνθήκες ασφυξίας και ο κόσμος, ανάμεσα τους και οικογένειες με παιδιά, πέρασε πάνω από τα ΜΑΤ για να βρει σημείο που να μπορεί να πάρει ανάσα.

Ήταν πραγματικά μια δολοφονική ενέργεια της αστυνομίας για να καταστείλει χιλιάδες ανθρώπους που απαιτούσαν να μπει τέλος στην αστυνομική βία και στην εμμονή της πρυτανικής αρχής να κλείσει την ιστορική κατάληψη χωρίς καν να υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης του κτηρίου, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την ακροδεξιά κυβέρνηση που ποντάρει στην καταστολή των ανθρώπων που αντιστέκονται με σκοπό να επιβάλλει το νόμο της σιωπής για να συνεχίσει ανεμπόδιστα την επέλαση της κυριαρχίας του χρήματος και τη ληστρική της επίθεση σε κάθε επίπεδο της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Δεν θα τους περάσει! Ηράκλειο σημαίνει Αντίσταση στο φασισμό και την τρομοκρατία!

Πλέον, μεγάλο τμήμα της τοπικής κοινωνίας απαιτεί να φύγει η αστυνομία από τον Ευαγγελισμό και να επιστρέψει το κτήριο στον κόσμο του αγώνα! Σήμερα, το είδαν με τα μάτια τους και δεν το πίστευαν.

Μας φοβούνται! Δεν είμαστε μόνο οι 10 που ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν στον Ευαγγελισμό.

Είμαστε χιλιάδες και θα νικήσουμε!

Τίποτα δεν τελείωσε ★ Όλα τώρα αρχίζουν

Ούτε βήμα πίσω!

Αλληλεγγύη • Αυτοοργάνωση • Αντίσταση

Κείμενο & ανταπόκριση:

Πνεύμα Αντιλογίας ☆ Ηράκλειο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί