«Ειδικευόμενος γιατρός δέχτηκε επιθετική συμπεριφορά 3 ατόμων»: Mόνιμο προσωπικό ασφαλείας στο ΠΑΓΝΗ ζητά ο σύλλογος εργαζομένων

Ανακοίνωση για την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας στο ΠΑΓΝΗ εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, ο οποίος ζητά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

Διαχρονικά το σωματείο μας αναδεικνύει και καταγγέλλει τα προβλήματα που δημιουργούνται στο νοσοκομείο με τους εργολάβους και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

Δεν μπορούν διαρκείς ανάγκες να καλύπτονται με τέτοιου είδους συμβάσεις. Τον προηγούμενο μήνα, αιφνίδια, διακόπηκε η σύμβαση με τον εργολάβο που απασχολούσε 16 εργαζόμενους στη φύλαξη του ΠΑΓΝΗ. 16 οικογένειες οδηγήθηκαν στη ανεργία και το νοσοκομείο μας έμεινε υποστελεχωμένο, αφού παρέμεινε με 11 άτομα προσωπικό ασφαλείας, 5 μόνιμοι και 6 συμβασιούχοι, που αριθμητικά προφανώς και δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου. Στη νυχτερινή βάρδια καλείται 1 εργαζόμενος να φυλάξει και να τρέξει σε τυχόν έκτακτο περιστατικό στα ΤΕΠ, στη Ψυχιατρική ή σε άλλες κλινικές. Ταυτόχρονα βέβαια αφήνει το νοσοκομείο μας δίχως το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας για τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που καλύπτει και τους χιλιάδες ασθενείς που δέχεται. 

Οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν, όταν κατά την διάρκεια της εφημερίας στις 30/ 9 ειδικευόμενος γιατρός δέχτηκε επιθετική συμπεριφορά 3 ατόμων έξω από την Ψυχιατρική κλινική που απαιτούσαν με προδήλως απειλητική διάθεση να εισέλθουν στην κλινική για να δουν οικείο ασθενή. Όταν ο γιατρός όπως όφειλε αρνήθηκε, άρχισαν να γίνονται απειλητικοί και φυσικά ενημερώθηκε το προσωπικό ασφαλείας. Όταν αυτό έφτασε στην κλινική, οι συνάδελφοι με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ήταν μόνο ένας εργαζόμενος ο οποίος φυσικά από μόνος του αυτό που έκανε ήταν να προσπαθήσει να τους εκδιώξει χωρίς να βάλει σε κίνδυνο κανέναν. Όταν πραγματοποιήθηκε κλήση προς την αστυνομία, αυτοί δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν με κανένα τρόπο να συνδράμουν. Άρα γεννιέται λογικά το εξής ερώτημα: Τι θα γίνονταν αν η κατάσταση επιδεινώνονταν και πραγματοποιούνταν συμπλοκή; Ποιος θα προστάτευε τους συναδέλφους και γενικότερα είναι δυνατόν να λειτουργεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα δίχως την απαραίτητη προστασία προς εργαζόμενους, ασθενείς και επισκέπτες;

Οι απολυμένοι αυτοί συνάδελφοι είχαν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας τους σε μονάδες υγείας και προφανώς η συνέχιση αυτής είναι παραπάνω από σημαντική, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.  Είναι φανερό ότι για τη φύλαξη του νοσοκομείου δεν επαρκούν οι ελάχιστοι μόνιμοι και επικουρικοί εργαζόμενοι. Πώς θα εξασφαλίζεται ασφαλής λειτουργία κομβικών κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου όπως τα ΤΕΠ, η Ψυχιατρική κλινική, το παρκινγκ, οι πολλές είσοδοι κ.λ.π;

Για την κατάσταση που έχει φτάσει το νοσοκομείο, την απόλυτη ευθύνη την έχει το Υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις της 7ης ΥΠΕ και του ΠΑΓΝΗ. 

Απαιτούμε τώρα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ασφαλείας, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί